Hizbullah  Stella Maris deniz üssünü hedef aldı

Hizbullah Stella Maris deniz üssünü hedef aldı

Pazartesi sabahı Lübnan İslami Direnişi, işgal altındaki Hayfa'nın kuzeybatısındaki "Stella Maris" deniz üssüne yönelik yeni bir operasyon gerçekleşirdi

Pazartesi sabahı Lübnan İslami Direnişi, işgal altındaki Hayfa'nın kuzeybatısındaki "Stella Maris" deniz üssüne füze salvosu gerçekleştirdi. Direniş, bu operasyonun ülkeyi ve mazlum halkı savunma amacı taşıdığını ve düşmanı caydırmak için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

Açıklamada, bu saldırının "Hayber" operasyonları serisinin bir parçası olduğu ve işgalcilerin saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, "Lebbeyk Ya Nasrallah" çağrısıyla Netanya'nın doğusundaki "Beit Lid" kışlasına da füze operasyonu düzenlendiği ifade edildi.

Direnişçiler, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Kiryat Shmona" yerleşim birimini roketlerle hedef aldı. Al-Mayadeen muhabiri, işgal altındaki Filistin'in kuzey ve orta kesimlerine roket atıldığını doğruladı.

İşgal "ordusu", Lübnan'dan yapılan fırlatmaların ardından merkezdeki sirenlerin etkinleştirildiğini kabul ederken, İsrail medyası Netanya ve çevresinde büyük ölçekli sirenlerin çaldığını bildirdi. Direniş açıklamasında, İsrail askerlerinden oluşan bir gücün Ayta el-Şaab kasabasına doğru ilerlemeye çalışması üzerine mücahitlerin onlara top mermileriyle saldırarak geri çekilmeye zorladığı aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı