Hizbullah'ın ‘Birim 8200'ü vurduğu doğrulandı

Hizbullah'ın ‘Birim 8200'ü vurduğu doğrulandı

El-Meyadin'e bilgi veren kaynaklar, Hizbullah'a ait altı insansız hava aracının Glilot üssündeki hedeflerini yüksek isabet oranıyla vurduğunun kesin olarak teyit edildiğini söyledi.

Bugün el-Meyadin'e bilgi veren kaynaklar, Hizbullah'ın Erbain Operasyonu'yla Birim 8200 adlı istihbarat birimine ulaşmayı ve vurmayı başardığını işgal varlığı içinden doğruladı.

Kaynaklar, Direniş’e ait en az altı insansız hava aracının İsrail hava savunmasını delmeyi başardığını belirtti. Söz konusu kaynaklar ayrıca, insansız hava araçlarının Glilot üssündeki hedeflerini yüksek isabetle vurduğunun kesin olarak teyit edildiğini ve bunun üzerine İsrail’in üssün etrafında birkaç kilometre derinliğe uzanan sıkı bir güvenlik kordonu oluşturduğunu ifade etti.

Kaynaklar, bu kordonun birkaç saat boyunca yerinde kaldığını ve hem sivil hem de askeri personelin erişimini kısıtladığını belirtti.

El-Meyadin'e konuşan kaynaklar, İsrail'in güvenlik, askeri ve medya karartmasına rağmen Erbain Operasyonu'nun Hizbullah için hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde tam bir başarı olduğunu söyledi.

Hizbullah pazar günü, Komutan Şehit Fuat Şukur'un öldürülmesine karşı işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerine çok sayıda insansız hava aracı göndererek “ilk tepkiyi” verdiğini bildirmişti.

Hizbullah, saldırının İsrail'in stratejik bir askeri bölgesini hedef aldığını açıklamıştı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da yaptığı konuşmada, pazar günkü operasyonun ana hedeflerinin İsrail askeri istihbaratı Aman'ın merkezi Glilot üssü, Tel Aviv yakınlarında bulunan Birim 8200'ün merkezi ve Ein Shemer hava üssü olduğunu söylemişti.

Nasrullah “Önemli sayıda insansız hava aracının amaçlanan hedefleri vurduğunu, ancak düşmanın ilgili tüm ayrıntıları gizli tuttuğunu” vurgulamıştı.

İsrail kamuoyunu yanıltıyor

El-Meyadin'e bilgi veren kaynaklar, İsrail işgal güçlerinin Hizbullah'ın operasyonunu engellediği yönündeki iddialarının asılsız olduğunu ve İsrail kamuoyunu yanıltmaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası olduğunu söyledi.

İsrail'in alarm durumuna geçmesine ve askeri uçakların gece boyunca Lübnan hava sahası üzerinde bulunmasına rağmen Hizbullah'ın füzelerinin ve insansız hava araçlarının belirlenen hedeflere başarıyla ulaştığı belirtildi.

Kaynaklar, İsrail'in hassas güdümlü olanlar da dahil olmak üzere binden fazla füzenin kullanıldığı bir saldırıyı önlediği yönündeki söyleminin temelsiz ve uydurma olduğunu da sözlerine ekledi.

Dahası, Hizbullah'ın, İsrail'in bir ay boyunca artan teyakkuzunun ardından, İsrail işgalinin önemli ölçüde Amerikan istihbarat ve operasyonel desteğine dayanmasına rağmen hedeflerine ulaşmayı başardığı vurgulandı.

yakındoğuhaber(YDH)