Hizbullah'ın İmajını Bozmak İçin Kesenin Ağzını Açmış
Amerika, 2006 yılından sonra Hizbullah'ın Lübnan'daki imajını bozmak için 500 milyon doları Lübnan'a aktardığı ortaya çıktı
Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'ın Lübnan Meclisi'ndeki milletvekillerinden Nevaf Musevi, el Cedid televizyonuna verdiği demecinde, Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın Kongre'de açıkladığı Lübnan ve Hizbullah raporuna değindi.
Feltman'ın "Lübnanlı gençlerdeki Hizbullah'ın imajını zedelemek için 2006'dan sonra Lübnan'a 500 milyon dolar harcadık" sözlerine dikkat çeken Musevi, "Amerika, Hizbullah'ın imajını bozmak için yazarlara, medyaya, derneklere ve siyasilere para verdi. Bunu biz daha önceden söyleseydik hakkımzıda "suçlamada bulunuyorsun" derlerdi. Ben, Amerika'nın Arap dostlarının aynı amaç için 500 milyondan fazla vermesini de beklerim. Amerika bunu ilan ettiyse, bu 500 milyon doların nereye gittiğini sormamız gerek miyor mu? Ben, bu konunun araştırılması için soruşturma komisyonunun oluşturulması çağrısında bulunuyorum" dedi.
Daha önceden açığa çıkartılan güvenlik anlaşması kapsamında Lübnan'a 104 milyon doların verildiğini belirten Musevi "Fakat şimdi biz, 500 milyon dolardan fazla bir meblağdan bahsetmekteyiz" dedi ve Amerika'nın 500 milyon dolarla direnişin imajını zedeleme girişini, Lübnan toplumunun değerlerini hedef alan bir saldırı olarak niteledi.
Filistinlilere dönüş hakkının verilmesi için direnişin desteklenmesi gerektiğini ifade den Musevi "Bazıları Lübnan Meclisi'nde "Filistin terörüne ve aşırılığına Lübnan'da son vermeliyiz" dediler. Biz, bu sözü uygun bulmuyoruz. Filistinlilere Lübnan'da vatandaşlık hakkının verilmesini istemeyen, Filistinlilerin dönüş hakkını savunuyor demektir.Filistinliler, dönüş haklarını müzakerelerle elde edemeyecekler. Lübnan'daki Filistinlilere sivil bazı haklarını vermek yerine Filistin direnişini desteklemek yoluyla dönüş haklarını elde edeceklerdir. Suriye, Filistin direnişinin liderlerini ve örgütlerini barındırmaktadır. Lübnan'da Suriye'nin Filistin direnişine yaptıklarının 10/1'i ni yapsa yeterli olacaktır" diye konuştu.
BM'nin İran aleyhinde aldığı yaptırım kararında Lübnan'ın çekimser kalmasını eleştiren Musevi "Bakanlar kurulunda, 14 bakan çekimser 14 bakan ise karara karşı oy kullanılmasını istedi. Yan, bakanlar kurulundan, çekimser kalma kararı çıkmadı" dedi.
Lübnan'da 1978 yılından bugüne kadar salkım bombalarının bulunduğunu hatırlayan Musevi, Lübnan'ın salkım bombalarından temizlenmesi için uluslararası bir fonun oluşturulmasını istedi.
isra haber