Hizbullah'tan  Füze Atağı, Yıkım Ve Yangınlar(VİDEO)

Hizbullah'tan Füze Atağı, Yıkım Ve Yangınlar(VİDEO)

Hizbullah, işgal güçlerinin yerlerini, kışlalarını ve karargahlarını hedef almaya devam ediyor ve "Metula" yerleşim biriminin başkanı, Lübnan'dan yapılan son bombardımanın büyük yıkıma, yangınlara ve binalara doğrudan zarar verdiğini doğruluyor.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Metulla yerleşim yerinin belediye başkanı David Azoulay, bugün Perşembe günü Lübnan'dan gelen son bombardıman hakkında konuştu ve bunun "büyük yıkıma, yangınlara ve binalarda doğrudan hasara yol açtığını" vurguladı ve şunları söyledi: " Savaşın başından beri buna benzer bir şey görmedim.”

Aynı bağlamda , İsrail Kanal 14 gazetecisi Boaz Golan , Metulla'ya 6 ila 8 Burkan füzesinin ateşlendiğini, bunun tüm yerleşimde büyük, büyük ve yıkıcı hasara yol açtığını, öyle ki elektrik ve iletişim kablolarının hasar gördüğünü bildirdi. .

Yedioth Ahronoth gazetesinin kuzeydeki muhabiri ise, yerleşime ağır füzelerin düşmesi sonucu "Metula" yerleşiminin elektrik ve iletişimin olmadığı "Alta" senaryosuna girdiğini söyledi.

"Alta senaryosu", "İsrail"de 72 saatten fazla elektrik kesintisinin yaşanacağı ve tüm sistemlerin çökmesine neden olacak senaryodur.

Kanal 12 ise yerleşim yerine düşen 7 füzenin binalara zarar verdiğini ve bölgede yangın çıktığını kabul ederek, oradaki askerlerden birinin yaralandığını bildirdi.

Metulla'da çıkan yangınları söndürmek için 4 itfaiye ekibi iki saatten fazla süredir çalışıyor.

İsrailli bir medya platformu, işgal "ordusunun" kuzeydeki yerleşimlerde tam bir "bilgi kesintisi" ilan ettiğini ve kimsenin yerleşimlere girmesine veya fotoğraf çekmesine izin verilmediğini söyledi.

Bu bağlamda, Al-Mayadeen'in işgal altındaki Filistin'deki muhabiri, işgalin iç cephesinin Yukarı Celile ve işgal altındaki Kuzey Golan yerleşimlerinde yaşayanlara barınakların yakınında kalmaları yönünde talimat verdiğini bildirdi.

Bu sabah işgal, Hizbullah tarafından gerçekleştirilen bombalamada bir subay ve bir askerin öldürüldüğünü ve 9 kişinin de yaralandığını kabul etti; bu sayı, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki direnişin birden fazla hedefe yönelik devam eden bombalaması nedeniyle muhtemelen artacaktır.