Hizbullah'tan Füze Salvosu (VİDEO)

Hizbullah'tan Füze Salvosu (VİDEO)

Hizbullah, Kuzey Kolordusu'nun işgal "ordusu"ndaki yedek karargahını ve "Am'ad"daki Celile Tümeni yedek üssünü düzinelerce "Katyuşa" ile bombaladı ve "Ruwaisat Al-Alam - Zabdin" üzerindeki "Merkava"yı yok etti.

Lübnan'daki İslami Direniş, Cumartesi günü erken saatlerde İsrail işgal ordusundaki Kuzey Lejyonu'nun yedek karargahını, Celile Tümeni yedek üssünü ve Amiad'daki lojistik depolarını düzinelerce Katyuşa roketiyle hedef aldı.

Hizbullah, cumartesi günü gerçekleştirdiği ikinci operasyonda da Ruwaisat Al-Alam-Zibdin yolunda İsrail'e ait Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef alındıktan sonra alev alarak imha etti.

Direniş, bu iki saldırının Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek amacıyla, onların direnişine destek olarak ve işgalin güneydeki köylere ve güvenli evlere yönelik saldırılarına, özellikle de El-Al kasabasını hedef alan saldırıya yanıt olarak geldiğini duyurdu.

Bu iki operasyon, Hizbullah'ın Cuma günü Ahmediyye'ye yönelik "Hadab Yarin" bölgesini "Burkan" füzeleriyle hedef alarak doğrudan vurarak yıkıma yol açan saldırısına yanıt olarak gerçekleştirilen bir operasyona ek olarak gerçekleştiriliyor.

Hizbullah'ın Cuma günü Gazze Şeridi'ndeki direnişe destek amacıyla işgale karşı işgal altındaki Kfar Shuba tepelerindeki "Ramtha" bölgesini ve "Al-Zaoura"daki topçu mevzilerini hedef alan 9 operasyon gerçekleştirmesi dikkat çekiyor.

Hizbullah bu iki operasyonda da füze silahları kullandı ve her birinde doğrudan isabet elde etti.