İddia: "Suriye el-Kaidesi Nusra (HTŞ) Afrin'e girecek"

İddia: "Suriye el-Kaidesi Nusra (HTŞ) Afrin'e girecek"

SOHR, TSK unsurlarının Halep’in batı kırsalındaki cephe hatlarına yakın Takad kasabasındaki bir askeri kontrol noktasını boşaltarak aynı bölgedeki yakın bir kontrol noktasına doğru çekildiğini öne sürdü

SOHR, TSK unsurlarının Halep’in batı kırsalındaki cephe hatlarına yakın Takad kasabasındaki bir askeri kontrol noktasını boşaltarak aynı bölgedeki yakın bir kontrol noktasına doğru çekildiğini öne sürdü. Takad askeri kontrol noktası, Türk kuvvetlerinin bölgedeki varlığını güçlendirmeyi amaçlayan ikincil bir kontrol noktası.

Halep’in yanı sıra İdlib’deki El Latmana Kampı, Deyr Hassan El Sahara ve Atme kamplarında da protestolar patlak verdi.

SOHR kaynakları Afrin ve Cerablus’ta dört sivilin öldüğünü, 20’den fazla sivilin de çatışmalarda ve rastgele açılan ateş sonucu yaralandığını bildirdi.

Türkiye karşıtı protestolar en az 15 bölgede yapıldı. Bu bölgeler arasında HTŞ’nin (Suriye el Kaidesi eski adıyla El-Nusra) kontrolündeki bölgeler ve Halep kırsalındaki “Milli Ordu” bölgeleri de bulunuyor.

İdlib kırsalındaki Bab el-Hava ve Hirbet el-Coz ile Halep’in batı kırsalındaki Abin, Sama’an, El Tavame, El Ebizmo ve Atarib’de HTŞ’nin (Suriye el Kaidesi eski adıyla El-Nusra) kontrolündeki bölgelerde de protestolar patlak verdi.

Bu arada Azez, El Bab, Cinderes, El Gandura, El Gazaviye, Afrin, Mare, Bab es-Selam ve Cerablus’ta devam eden protestolar, Türk araçlarına saldırılar ve yol kesmelerle birlikte şiddet, ateş açma ve saldırı eylemleri gerçekleşti.

Halep’in batı kırsalındaki Atarib ve El Ebizmo kasabaları kaosa ve Türk kontrol noktaları ile araçlarına yönelik saldırılara sahne oldu.

Halep’in kuzey kırsalındaki Afrin’de silahlı protestocular ile Türk kuvvetleri mensupları arasında makineli tüfeklerin kullanıldığı çatışmalar meydana geldi. Bölgede kaos ve gerginlik yaşanırken bir protestocu hayatını kaybetti, yedi kişi de yaralanarak tedavi edilmek üzere hastanelere kaldırıldı.

Atarib’de Protestocular Türk kontrol noktalarına girmeye ve Türk bayraklarını indirmeye çalışırken, kontrol noktalarındaki görevliler protestocuları dağıtmak için ateş açtı.

Protestocular Halep kırsalında HTŞ’nin (Suriye el Kaidesi eski adıyla El-Nusra) elindeki bölgelerle “Zeytin Dalı” bölgesini ayıran El Gazaviye’deki Türk bayrağını indirdi. Ayrıca Afrin kırsalındaki Kefr Janna beldesinde de Türk bayrağı indirildi. (Marbuta)