İngiltere'de Zorla Evlendirme Şikayetleri Patlama Yaptı
Rapor: Birleşik Krallık'ta Zorla Evlendirme Raporları Yükseliyor, Sorunun Gerçek Boyutu Hâlâ Gizli
Zorla evlendirme mağdurlarını destekleyen Karma Nirvana'nın özel verileri, yardım hattının Nisan 2022 ile Mart 2023 arasında iki yıl önceki aynı döneme göre yüzde 42 daha fazla vakayla ilgilendiğini gösteriyor – 2020-21'de 380 vakadan bu yıl 536'ya. , yükseldi
Bu, Nisan 2019 ile Mart 2020 arasında 533 vakayı ele aldıklarında vakaların pandemi öncesi seviyelere geri döndüğü anlamına gelir.
Rakamlar, yeni bir çalışmanın, salgın sırasında zorla evlendirme konusunda yetkilileri uyarmak için öne çıkan insan sayısının düştüğünü ortaya koymasıyla geldi.
Lincoln Üniversitesi ve Bristol Üniversitesi tarafından yürütülen türünün ilk örneği araştırma, hükümetin zorla evlendirme birimine yapılan sorguların 2018'de 1.507'den 2021'de 337'ye keskin bir şekilde düştüğünü keşfetti.
Uzmanlar, "endişe verici" düşüşün muhtemelen zorla evlilikleri geçici olarak engelleyen COVID kurallarından kaynaklandığını söyledi, ancak mağdurların, akrabaların, avukatların, öğretmenlerin, sosyal hizmet görevlilerinin ve diğerlerinin de tecrit sırasında zorla evlilikleri bildirme olasılığının daha düşük olduğunu ekledi.
Zorla evlilikleri durdurmak amacıyla aile mahkemeleri tarafından çıkarılan Zorla Evlendirmeyi Koruma Kararlarını inceleyen raporda, son 10 yılda her yıl yaklaşık 250'sinin onaylandığı tespit edildi. Bu, her hafta kabaca beş sipariş kişiyi kapsıyor - araştırmacılar, sorunun İngiltere ve Galler'de "yaygın" olmaya devam ettiği konusunda uyarıda bulunuyor.
Raporun yazarlarından Aisha K Gill, The Independent'a emirlerin "sürekli kullanımının" zorla evliliğin ortadan kalkmadığını gösterdiğini söyledi ve bunun "bir gecede" ortadan kaldırılabilecek bir sorun olmadığı konusunda uyardı.
Bristol Üniversitesi Kriminoloji Profesörü, salgının "kamu destek sistemlerimizde önceden var olan zayıflıkları açığa çıkardığını ve şiddetlendirdiğini" ve "zorla evlilik meselesini daha da derinlere ittiğini" savundu.
Zorla evlilik, taraflardan birinin veya her ikisinin evliliğe rıza göstermediği veya rıza gösterecek durumda olmadığı ve rutin olarak tecavüzle sonuçlanan olaylar olarak tanımlanır.
Profesör Gill, zorla evlendirmenin "yetersiz bildirilmesinin" büyük bir sorun olmaya devam ettiğini belirterek, "Düşüşte olmak şöyle dursun, biz sadece buzdağının görünen kısmıyla uğraşıyoruz."
Faillerin genellikle anne-baba veya akraba olduğunu açıklayan akademisyen, uygulamanın "önemli zarar" verdiğini ve sadece "insan hakları ihlali" değil, aynı zamanda çocuk istismarı teşkil ettiğini söyledi.
Profesör Gill, bulguların Zorla Evlendirmeyi Koruma Kararlarının nasıl “iki ucu keskin bir kılıç” olduğunu ilk kez gösterdiğini, çünkü zorla evliliği önleyip mağdurları koruyabildikleri gibi, kaçırma, fiziksel şiddet dahil olmak üzere namusa dayalı şiddet riskini de artırabileceklerini belirtti. saldırılar, adam kaçırma ve tecavüz.
Zorla evlendirmede "cinsiyet unsuru" var ve inceledikleri vakaların ezici çoğunluğu kadın kurbanları içeriyor.
Lincoln Üniversitesi'ndeki cinsiyet, şiddet ve çalışma profesörü, onları arayan çoğu kişinin aile evinde yaşamaya devam ettiğini veya faillerle, ebeveynleriyle iletişim halinde kaldığını açıkladı.
"Bu gençler, ailelerinin tamamen yabancılaşmasından kaçınırken kendilerini zorunlu bir evliliğe karşı koruma ihtiyaçlarını dengelemeye çalışıyorlar" diye ekledi.
Nuffield Vakfı ile birlikte yürütülen çalışma, zorla evlendirme mağdurları için en yaygın yaş aralığının 16 ila 21 olduğunu, ancak bazen mağdurların sadece 11 yaşında olduğunu buldu.
Namusa dayalı taciz mağdurlarına yardım eden bir İngiliz hayır kurumu olan İran ve Kürt Kadın Hakları Örgütü'nün (IKWRO) yönetici direktörü Diana Nammi, The Independent'a şunları söyledi: sonraki. Pandemiden bu yana Birleşik Krallık'ta çok sayıda zorla evlendirme vakasıyla uğraştık.”
İngiltere ve Galler'de birini zorla evliliğe zorlamayı yasa dışı kılan mevzuat 2014'te yürürlüğe girdi ve bunu yapmaktan suçlu bulunan herkes yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Ve bu yılın başlarında İngiltere ve Galler'de 18 yaş altı evliliği yasaklayan yeni bir yasa yürürlüğe girdi.
Kaynak:TEVHİDHABER