"İnsanları İkincil Meselelerden Dolayı Uzaklaştırmayın"
Son birkaç günde gerçekleşen hadiselere işaret eden İmam Hamenei, cüzi meselelerde ihtilaf etmenin doğal bir konu olduğunu belirterek...
Son birkaç günde gerçekleşen hadiselere işaret eden İmam Hamenei, cüzi meselelerde ihtilaf etmenin doğal bir konu olduğunu belirterek "başkalarını ikincil meseleler yüzünden reddederek uzaklaştırmak maslahat değildir ve herkes ülkenin imarı için kardeşçe yardımlarını sunmalı ve işbirliğine gitmelidir" dedi.
MEHR Haber Ajansına göre bu yıl 26.sı düzenlenen Kuran okuma yarışmasına iştirak edenlere seslenen İmam Hamenei, Kuran ile amel etmenin İslam ümmetinin izzet, terakki, azamet ve vahdetine müncer olacağını söyledi. İmam Hamenei ülke içinde vahdetin sağlanmasının gerekliliği bağlamında da "Son birkaç günde gerçekleşen hadiseler ayrım doğurmak için vesile kılınmamalıdır ve herkes birbiriyle kardeşçe işbirliğine giderek ülkenin ilerlemesi için çabalamalıdır" şeklinde konuştu.
İslam İnkılâbı Rehberi İslam düşmanlarının İslami vahdete darbe vurmak için gösterdikleri çabalara da işaret ederek şunları ekledi: "İslam düşmanları kurnazlıkla Kuran'a karşı olmadıklarını belirtmekle birlikte Kurani terbiye ve eğitimin mihveri olan her şeye muhalefet ediyorlar."
İmam Hamenei İran halkının birliği konusunda da "İttihadın ve Allah'ın ipine sarılmanın anlamı bazı feri meselelerde farklı düşünsek de temel noktalarda (usul) tek yürek olmaktır ve bu durum vahdete asla engel değildir" dedi.
Son birkaç gün içinde gerçekleşen hadiselere de temas eden Ayetullah Hamenei "Bu konu ihtilafları alevlendirme nedeni olmamalı, hiç kimseye gereksiz töhmetler atılmamalı ve bu kişi sahip olduğu onca salahiyete rağmen bir şey yüzünden nefy edilmemelidir" şeklinde uyarıda bulundu.
İmam Hamenei herkesi amelde ve konuşmada insafa riayet etmeye çağırarak "İslam Cumhuriyeti nizamında herkes temel ilkelere olan bağlılıklarını ilan etmek suretiyle farklı eğilimler bir arada bulunabilirler" dedi.
İnkılâp Rehberi farklı eğilimler içinde olmanın bütün devirlerde görüldüğünü söyleyerek "Eğer bu ihtilaf heva ve hevesle yapılan çıkarımlarla karışık olursa iş harap olmaktadır; bundan dolayı bu farklılıkların nerede heva ve nefisten, nerede de sorumluluk duygusundan doğduğuna dikkat edilmelidir" dedi.
Ruhullah