Irak Direnişi ABD Üssünü Hedef Aldı

Irak Direnişi ABD Üssünü Hedef Aldı

Irak direnişi bugün Suriye’nin kuzeydoğusundaki Ebu Hacer Hirbet El Cir bölgesinde bulunan ABD üssünü hedef aldı.

Dün gece gelen haberlere göre, Suriye'nin doğusundaki Harab el-Cir köyünde bulunan ABD ordusuna ait bir üsse insansız hava araçlarıyla operasyon düzenlendi.
Rus haber ajansı Sputnik'in Suriye'deki muhabirine dayandırdığı habere göre, Suriye'nin doğusundaki Haseke vilayeti kırsalında yer alan Rumeylan petrol bölgesindeki ABD ordu üssü, insansız kamikaze hava araçlarının doğrudan hedef aldığı bir saldırı sonucunda patlamalarla sarsıldı.


Sputnik muhabirinin aktardığına göre Suriye-Irak-Türkiye sınırı üçgeninde yer alan ve ABD'nin Suriye'deki en önemli üslerinden biri olan Harab el-Cir köyündeki üsse düzenlenen İHA operasyonu sonucu meydana gelen patlama sesleri çevre bölgelerden de duyuldu.

Söz konusu üssün bahçesine (havaalanı pisti) bir dizi uçağın düştüğünü, insan ve maddi kayıplar hakkında doğrulanmamış bilgiler olduğunu, üsten duman ve alev sütunlarının yükseldiğini ve bölge sakinleri tarafından açıkça görüldüğünü doğruladı.

Cuma günü erken saatlerde ABD güçlerine ait bir kargo uçağı Haseke'nin kuzeyindeki Rmelan kırsalında bulunan Harab el-Cir üssüne Irak topraklarından askeri ve lojistik malzeme, mühimmat ve ABD askerleri taşıyarak iniş yapmış, ABD helikopterleri ve insansız hava araçları da bölge semalarında yoğun uçuşlar gerçekleştirmişti.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı