Irak direnişi uyarıyor: Washington, Irak'ın atmosferini İran'a karşı istismar ederse...

Irak direnişi uyarıyor: Washington, Irak'ın atmosferini İran'a karşı istismar ederse...

Irak Direniş Koordinasyonu, "Amerikan işgal güçlerinin bir kez daha Irak halkını hedef alması veya İran İslam Cumhuriyeti'ne saldırı düzenlemek için hava sahasını kullanması halinde" "herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayacağı" konusunda uyarıyor.

Irak Direniş Koordinasyon Komitesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Amerikan işgal güçlerinin bir kez daha Irak halkını hedef alması veya İran İslam Cumhuriyeti'ne saldırılar düzenlemek için hava sahasını kullanması halinde" herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayacağını" söyledi. O dönemdeki tepkisinin "sınırlarla durdurulmayacağını" vurguladı.

Koordinasyondan yapılan açıklamada, bunun "kibirli güçlerin halklara ve onların direnişçilerine yönelik acımasız ve hain saldırılarının devam etmesiyle" gerçekleştiği belirtildi.

Kendisi, bu güçlerin "Irak'ın egemenliğine veya onun suç politikalarını reddeden ülkelere bakılmaksızın, bölgenin güvenliği pahasına Siyonist varlığın güvenliğini desteklemeye ve desteklemeye devam ettiğini" de sözlerine ekledi.

Irak'taki İslami Direniş, askeri taktikler ve niteliksel operasyonlardaki hızlı gelişmelerin ortasında savaşı genişletecek senaryolara hazırlanmaya hazırlığını artırıyor.

Bu, İran'ın, İsrail işgal örgütünün Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlediği suikast suçuna yanıt vermeye hazırlandığı dönemde geliyor; bu durum İsrail'i ve Arap ittifakından askeri destek almakta olan müttefiki ABD'yi endişelendiriyor. Önümüzdeki günlerde olası herhangi bir İran saldırısını püskürtmek ve karşılık vermek için Washington liderliğinde.

Amayadeen.net- Çeviri Tevhidhaber