Irak İslami Direnişi Hayfa Limanı'nı Hedef Aldı

Irak İslami Direnişi Hayfa Limanı'nı Hedef Aldı

Irak'taki İslami Direniş, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki hayati bir İsrail hedefine karşı insansız hava araçları kullanarak bir operasyon gerçekleştireceğini duyurdu.

Bugün, Salı günü, Irak'taki İslami Direniş, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail'in Hayfa limanında "hayati hedef" olarak tanımladığı yere insansız hava araçları kullanarak bir saldırı başlattığını duyurdu.

Direniş, yaptığı açıklamada, bu operasyonun Gazze Şeridi'ne destek amacıyla ve İsrail işgalinin aralarında çocuklar, kadınlar ve yaşlıların da bulunduğu Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak geldiğini doğruladı ve "düşmana saldırmaya devam etme sözü verdi" İşgale direnme operasyonlarının ikinci aşaması tamamlanıyor.

Bugün, Salı günü, Irak Direnişinin askeri medyası, dün insansız hava araçları kullanılarak işgal altındaki Filistin'in güneyindeki "Eilat"ta (Umm al-Rashrash) hayati bir hedefi hedef alan bir operasyonun sahnelerini yayınladı.

Irak'taki İslami Direniş'in, işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail işgal varlığına ait hedefleri vurarak ikinci aşamada özellikle işgal limanlarını hedef alarak operasyonlar yürütmeye devam etmesi dikkat çekicidir.

İsrail işgali, kayıplarının boyutunu gizleme politikasının bir parçası olarak, Irak'taki İslami Direniş'in bir operasyon gerçekleştirmesinden üç ay sonra operasyonun başarılı olduğu ilan edilene kadar, Irak'taki İslami Direniş'in operasyonlarına ilişkin bilgilerin yayınlanmasına izin vermedi.

İsrail'in "Walah" internet sitesinin askeri muhabiri Amir Bou Khabut, yayınlanmasına izin verilen ayrıntılarda, Mart 2024'ün sonlarında Irak'tan fırlatılan insansız hava aracının "Eilat"taki deniz üssünü vurduğu ve "Sa'ar 6" destroyerinin yakınına düştüğünü doğruladı.

Kaynak:Haber Kaynağı