Irak'taki Evanjelik Hıristiyanların faaliyetleri

Irak'taki Evanjelik Hıristiyanların faaliyetleri

Amerikalı Araştırmacı-Gazeteci Mike Reynolds, Kuzey Irak'taki Evanjelik Hıristiyanların faaliyetlerini deşifre etti.

Siyonist Hıristiyanlar olarak da adlandırılan Evanjeliklerin, İsrail'den sonra ikinci en önemli cephe olarak gördükleri Kuzey Irak'ta birçok okul, hastane ve iş binası yaptığını belirten Reynolds, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin desteğini alan Evanjeliklerin büyük bir misyonerlik faaliyeti içerisinde olduğunu kaydetti.

Irak'ın işgalinden sonra basına yansıyan haberlerde binlerce Evanjelik Hıristiyan papazı ve hahamın bu ülkeye geldiği ve hem misyonerlik faaliyetinde bulunduğu hem de Amerikan askerlerine yardımcı olduğu yazılmıştı. İşgalin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra Araştırmacı-Gazeteci Mike Reynolds, Evanjelik Hıristiyanların Kuzey Irak'taki faaliyetlerini yeniden gündeme getirdi. Reynolds göre, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'ni perde arkasında Evanjelikler yönetiyor. 

IRAK İŞGAL EDİLİR EDİLMEZ EVANJELİKLER AKIN ETTİ

Religion Dispatches sitesine konuşan Araştırmacı-Gazeteci Mike Reynolds, "Eylül 2003'te Saddam Hüseyin'in devrilmesinden dört ay sonra 350 Evanjelik papazı, Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başkanı Mesud Barzani tarafından Kerkük'te karşılandı. Kerkük'teki toplantıda Evanjelik lider George Grant 'İsa her şeyin üstündeki Tanrıdır. Tüm mollaların, tüm ayetullahların, tüm mehdilerin üzerindeki en büyük Tanrıdır. Hatta tüm dünyanın, tüm Irak'ın Tanrısıdır' açıklaması yaptı" dedi.

14 BİN KÜRT MÜLTECİ HALEPÇEDEN SONRA ABD'YE GÖTÜRÜLDÜ

Evanjelik Hıristiyanların Kürtlerle olan ilişkisinin nasıl ortaya çıktığına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Reynolds, 1988'de Halepçe katliamından sonra 14 bin Kürt mültecinin Nashville'ye (ABD) getirildiğini ve bunların Amerika'daki en büyük Kürt topluluğunu teşkil ettiğini belirterek, "Aradan dört yıl geçtikten sonra bir grup Evanjelik, Uluslar arası Hizmet Grubu'nu kurdu ve Kuzey Irak'a gitti" dedi. 

KUZEY IRAK'IN ÖNEMİ VE BARZANİ'NİN YARDIMI

Kuzey Irak'ın Evanjelikler için neden bu kadar önemli olduğuna dair bir soruya Reynolds, "Kuzey Irak Evanjelikler için '10/40 Penceresi' konumundadır. Bu coğrafi bir konumla ilgilidir. Kuzey yarımkürenin 10 ile 40 derece üzerinde bulunan Kuzey Irak Kuzey Afrika, Hindistan ve Ortadoğu kaplıyor ve Endonezya'da sona eriyor. Bu konsept 1991'de Arjantinli Evanjelik Luis Bush tarafından ortaya atıldı ve daha sonra diğerleri tarafından dünyadaki dinsel savaş alanı olarak deklere edildi. Yani Kilise'nin en son Evanjelik cephesi. Nashville Evanjelikleri Barzani'nin yardımı ve Bush'un desteğiyle Ortadoğu'da karargah kurdu. Evanjelikler, Araplar ile Kürtler arasında devam eden 'petrol yataklarını kim kontrol edecek' anlaşmazlığından yararlanarak, Barzani'nin yardımıyla Müslüman Kürtleri Hıristiyanlığa geçirmek için çalışıyor. Bunu bana Kürdistan üzerinde uzman olan bir kişi söyledi" şeklinde cevap verdi.

HAREKET ALANLARINI TÜRKİYE'YE DE KAYDIRDILAR

Evanjeliklerin Kuzey Irak'a Kürtçe bir çok İncil'le birlikte Türkiye ve İran sınırında 'Babalarının Krallığı' kurmak için para ve tıbbi malzemegetirdiğini söyleyen Reynolds, Kuzey Irak'a yerleşen Evanjeliklerin operasyon alanlarını daha da genişleterek Türkiye, Liberya, Endonezya, Almanya ve Norveç'te de karargahlar kurduğunu kaydetti. 

İSLAM'A KARŞI BÜYÜK NEFRET DUYUYORLAR

Evanjeliklerin istihbarat toplayarak gizli taktiklerle görevlerini yaptığını kaydeden Reynolds, "Bunların İslam'a karşı değişmez bir nefret duygusu var. Bunların en tanınmış destekçileri Sarah Palin (Amerikan seçimlerinde Cumhuriyetçi aday John McCain'in başkan yardımcısı adayı olarak yarışmıştı). Bu hareketin liderlerinden C. Peter Wagmer, 2005'te yazdığı bir makalede, Tanrı'nın kendilerini havariler olarak atadığını ve kendilerinin olan bu topraklarda hükmetmeleri gerektiğini yazmıştı" dedi.

KÜRT YÖNETİMİNDE EVANJELİKLER VAR

Evanjelik liderlerin Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde görevli olduğunu kaydeden Gazeteci Reynolds, bunlardan biri olan Douglas Layton'ın Kuzey Irak'ta bir Hıristiyan kültürü inşa ettiğini bunun için de Hıristiyan okullar, hastaneler ve yatırımlar kurduğunu kaydetti. Reynolds, Layton'ın Erbil'deki Kürdistan Gelişme Korporasyonu'nun direktörlüğünü ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaya başladığını kaydederek, son olarak Layton'ın Kürdistan'a turlar düzenlediğini duyduğunu belirtti. 

KÜRT YÖNETİMİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYOR

Kuzey Irak'taki Evanjeliklerin Kürdistan Bölgesel Hükümeti ile sıkı ilişki içerisinde olduğunu ve uluslar arası petrol anlaşmalarında rol oynadığını kaydeden Reynolds, "Sanki Kürdistan Bölgesel Yönetimi, bunların kendi adlarına ülkeyi yönetme izni vermiş. Evanjeliklerin okulları ve diğer konularda Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden her türlü desteği alıyorlar" dedi.

habervaktim