![İran bombacıyı idam etti](https://www.tevhidhaber.com/d/news/667.jpg)
İran bombacıyı idam etti
İran'ın güneydoğusundaki Zahedan kentinde geçen hafta meydana gelen patlamaların sorumlularından biri olay yerinde idam edildi.
Resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre, Zahedan devrim mahkemesi, Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahedan'da geçen hafta meydana gelen bombalı saldırılarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle Nasrullah Şenbezehi'yi idama mahkum etti.
Bombalı saldırı sorumlusu Şenbezehi, bugün Zahedan'da, Devrim Muhafızlarının otobüsüne bombalı saldırının yapıldığı yerde, halkın gözü önünde idam edildi.
Zahedan'da, geçen Çarşamba, içinde Devrim Muhafızlarının bulunduğu bir otobüse bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 11 kişi ölmüştü. Bu saldırıdan iki gün sonra da Zahedan'ın en büyük caddesinde şiddetli bir patlama meydana gelmiş, olayda ölü ve yaralı olmadığı açıklanmıştı. İran'da vatana ihanet, cinayet, silahlı soygun, uyuşturucu kaçakçılığı ve tecavüz suçları idamla cezalandırılıyor.
irna