İran'dan ateşkes ve misilleme açıklaması

İran'dan ateşkes ve misilleme açıklaması

Katil israil ile İran'ın karşılıklı tehditleri arasında bölgede yaşanan gerilimin ardından Tahran, sükunet ve barışa yönelik her türlü öneriyi memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

hükümet sözcüsü Fatima Mohajerani bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin barış ve ateşkes yönündeki her türlü öneriyi memnuniyetle karşıladığını ve Gazze ve Lübnan'daki koşulların iyileştirilmesi için bu önerilerde rol oynamaya hazır olduğunu söyledi.

Mohajerani, İran'ın hiçbir ülkeye karşı asla bir savaş başlatmadığını, aynı zamanda kendini büyük bir kararlılıkla savunma yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

Doğru zamanda ve yerde
Mohajerani, "Cevap vermekte tereddüt etmeyeceğiz veya acele etmeyeceğiz. Bunun yerine, herhangi bir saldırıya uygun zamanda ve yerde karşılık vereceğiz" dedi.

Ayrıca Washington ile Tel Aviv arasında herhangi bir istişare olursa olsun, İran'ın ihtiyaç duyulması halinde her türlü yanıta hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Şöyle ekledi: "Devrimin lideri (dini lider Ali Hamaney) açıkladığı gibi, cevap vermekte aceleci olmayacağız, gevşek de olmayacağız. Aksine, gerektiğinde uygun zaman ve yerde cevap vereceğiz."

Pek çok İranlı yetkili, geçtiğimiz gün ve haftalarda Tahran'ın savaş istemediğini veya çatışmanın bölgesel olarak yayılmasını istemediğini ancak buna hazır olduğunu defalarca açıklayarak, katil israilin herhangi bir saldırı gerçekleştirmesi halinde bu sefer önceki saldırıya göre daha güçlü bir tepki verileceği uyarısında bulundu.

Tel Aviv ise İran'ın saldırısına ani ve ölümcül bir tepki vermekle tehdit ederken, Washington da saldırılarını İran'ın petrol ve nükleer tesisleriyle değil askeri üsleriyle sınırlamaya çağırdı.

doğruhaber