İşgal Medyası İran'ın Operasyonunun Verdiği Hasarın Boyutunu Açıkladı

İşgal Medyası İran'ın Operasyonunun Verdiği Hasarın Boyutunu Açıkladı

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının yol açtığı hasarın boyutunu açıkladı

İran, Ekim ayı başında Gerçek Vaat 2 Operasyonu kapsamında Tel Aviv ve çevresini büyük bir füze yağmuruna tutmasının ardından yaklaşık iki hafta geçti. İsrail işgal gazetesi Yediot Aharonot, operasyon sonucunda "sivil merkezlerde" meydana gelen hasarın boyutlarını ortaya koydu.

Gazetenin ekonomi muhabiri Gad Lior, İran saldırısı sonucunda "sivil tesislerde" meydana gelen zararın 150 ila 200 milyon şekel (40-53 milyon dolar) arasında olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, bu zararın İsrail'in tasvir ettiğinden çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Gazete, "Bu, 7 Ekim 2023'te savaşın başlamasından bu yana İsrail'e yapılan tek bir füze saldırısının sivil tesislere verdiği en büyük zarardır," ifadesini kullandı.

Ayrıca, gazeteci Shai Ahronowitz'in geçen hafta bölgede yaptığı bir tur sırasında, füzenin düştüğü yerin yakınındaki lüks sitelerde 150 konutun yanı sıra ağır hasar gören bir lüks restoranın da bulunduğu alandaki hasarın boyutunu incelediği ve onarım çalışmalarının halen devam ettiğini açıkladı.

İsrail Vergi Dairesi, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana zarar gören mülkler için 1,5 milyar şekel (yaklaşık 400 milyon dolar) tazminat ödediğini ve çoğu kuzeyde olmak üzere henüz talep edilmemiş hasarlar da dâhil olmak üzere 1 milyar şekel (266 milyon dolar) daha ödeme yapılmasının beklendiğini bildirdi.

Amerikan "Bloomberg" ajansı, İsrail verilerinin İran'ın füze saldırısında yüzlerce binanın hasar gördüğünü ve hasarın Tel Aviv'in güneyi ile Hod Hasharon'da yoğunlaştığını doğruladığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı