İşgalci İsrail 48 saat içinde 5 Katliam Yaptı!  İşte Son Gelişmeler

İşgalci İsrail 48 saat içinde 5 Katliam Yaptı! İşte Son Gelişmeler

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı yeni istatistik raporunda, işgalcilerin yeni katliamlar gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda onlarca şehit, yüzlerce yaralı ve enkaz altında kalan çok sayıda kurban olduğunu duyurdu.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde 330. gününde devam eden İsrail saldırısı sonucu şehit ve yaralı sayısına ilişkin günlük istatistik raporunu yayınladı.

Bakanlık raporunda, İsrail işgalinin "son 48 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki ailelere yönelik 5 katliam gerçekleştirdiğini, bu saldırılarda 89 şehit ve 205 yaralının hastanelere ulaştığını" belirtirken, bir dizi kurbanın hala "enkaz altında ve yollarda olduğunu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşamadığını" kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında geçen yıl 7 Ekim'den bu yana şehit sayısının 40691'e, yaralı sayısının ise 94060'a yükseldiğini açıkladı.

AB'DEN GÖSTERMELİK ATEŞKES ÇAĞRISI

Çarşamba günü AB Dış Politika Komiseri Josep Borrell, Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşılaması için üç günlük insani ateşkes çağrısında bulundu.

Borrell, çocuk felcinin hızla yayılmasının Gazze'de yerinden edilmiş, yoksun bırakılmış ve yetersiz beslenen çocukları tehdit ettiğini söyledi.

Borrell, Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'in Gazze Şeridi'nde aşılama faaliyetlerini yürütebilmesi için insani ateşkesin gerekli olduğunu vurguladı.