İşgalci İsrail Alarm Durumuna Geçti

İşgalci İsrail Alarm Durumuna Geçti

Siyonist gazete Yediot Ahronot'un cumartesi akşamı kaynaklara dayandırdığı haberine göre İsrail Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri alarm durumuna geçti

İşgal gazetesi Yediot Ahronot'un Cumartesi akşamı kaynaklara dayandırdığı haberine göre İsrail Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri, Yemen'in Hudeyde kentine düzenlenen saldırının ardından Yemen'den gelebilecek olası bir karşılık beklentisiyle alarm seviyesini arttırdı.

İsrail ordusu, Cuma günü Tel Aviv'e yönelik bir insansız hava aracı saldırısına karşılık olarak savaş uçaklarının Yemen'deki Husi mevzilerini bombaladığını duyurdu.

Bölgedeki iki yetkili İsrail hava saldırılarının Yemen'in Kızıldeniz limanı El Hudeyde bölgesindeki gaz ve petrol depoları ile bir elektrik santralini hedef aldığını söyledi.

Husi sözcüsü Nasreddin Amer, grubun tepkisinin "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Amer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ülkemiz düşman Siyonist varlıkla savaş halindedir ve Gazze'ye destek operasyonları durmayacak, aksine artacaktır" dedi.

Yemen'deki Ensarullah hareketinin (Husiler) siyasi büro üyesi Muhammed el-Buhaiti de Yemen'e yönelik saldırısında "İsrail'in sivil bir tesisi hedef almasının bedelini ödeyeceği" uyarısında bulundu ve "gerilimin tırmanışla karşılık bulacağını" vurguladı.

Husiler tarafından kontrol edilen ve petrol ihraç tesislerinin bulunduğu liman, aynı zamanda Yemen'e sivil mallar ve insani yardım için hayati bir koridor görevi görüyor.

Cuma günü Husiler, kıyı kenti Tel Aviv'i vurarak bir İsraillinin ölümüne ve birkaçının da yaralanmasına neden olan uzun menzilli bir insansız hava aracının fırlatılmasının sorumluluğunu üstlendi.

Husiler, Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma amacıyla El Aksa Tufanı Operasyonu'ndan bu yana İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava aracı fırlatmanın yanı sıra İsrail limanlarına giden İsrail gemilerini de hedef aldı.

Buna karşılık ABD ve İngiltere, müttefikleriyle birlikte Kasım ayından bu yana Yemen'deki yüzlerce Husi hedefine saldırılar düzenledi

TEVHİDHABER