İşgalci İsrail eski İstihbarat Başkanından İtiraf!

İşgalci İsrail eski İstihbarat Başkanından İtiraf!

Eski AMAN başkanı Tire Heiman, İsrail'in savaşın sonuçlarını yeterince düşünmediğini belirterek, ülkenin büyük bir stratejik başarısızlığa sürüklenme riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti

Heiman, "Hizbullah güçlü bir darbe almış ve Hamas büyük hasar görmüş olsa da, en kötü senaryo hala geçerli" dedi ve "İsrail doğru kararı vermezse savaş alanındaki başarıların heba edilebileceğini" vurguladı.

Heiman'ın bu açıklamaları, yedek yarbay ve eski üst düzey Shin Bet yetkilisi Sharon Raven'ın ifadeleriyle örtüşüyor.

Raven, Kanal 14'e yaptığı açıklamada, "İsrail yeteneklerinin çoğunu hedef alsa bile Hizbullah'ın çok çabuk toparlanabileceğini" belirtti. Raven, birkaç gün önce generallerin Hizbullah'ı neredeyse ortadan kaldırdıklarını ve kabiliyetlerinin yüzde 70'ini yok ettiklerini söylediğini hatırlatarak, "Ama durumun böyle olmadığını görüyoruz... Bunu dikkate almak zorundayız," dedi.

Raven, Hizbullah'ın "emir komuta zinciri olan, , donanımlı, silahlı ve eğitimli güçlü bir örgüt" olduğunu vurgulayarak, gerçekleştirilen saldırılar ile Hizbullah'ı bastırmasını beklemediğini , komuta ve kontrol zincirine sert bir darbe vursa bile hala yeteneklerinin bulunduğunu ifade etti.

Aynı bağlamda Kan TV, "İsrail liderleri alçakgönüllü olmalı, Hizbullah'ın roketlerinin yüzde 50'sini imha ettiklerini söylemelerine rağmen, roketler hala kuzeye ve merkeze düşüyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı