İşgalci İsrail'de Sivri Sinek Isırması Soncu 11 Kişi Öldü!

İşgalci İsrail'de Sivri Sinek Isırması Soncu 11 Kişi Öldü!

İşgalci İsrail Sağlık Bakanlığı Batı Nil virüsünden 11 kişinin öldüğünü ve böylece ölümlerin üç katına çıktığını açıkladı

İşgalci İsrail Sağlık Bakanlığı Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada Nil humması virüsünden 11 kişinin öldüğünü ve 153 kişinin Batı Nil hummasına yakalandığını duyurdu.

İsrail'deki Eicheloff Hastanesi, İsrail şehirlerinde geniş çapta yayılan Nil humması virüsünden muzdarip olanlara uygulanmak üzere anti-korona ilacı interferon kullanmak için bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Batı nil virüsü Nedir ?

1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam eden bir arbovirüs enfeksiyonudur. Çoğunlukla Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan hastalık, sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılır. Hastalığın dünya genelinde hızla yayılmasının sebebi, virüsü taşıyan sivrisineklerin farklı kanatlı hayvan türlerini de sokarak enfekte etmesidir. Uzun mesafeler boyunca uçan enfekte olmuş pek çok kuş türü, hastalığın kıtalar arasında yayılmasında etkin rol oynar. Afrika ve Asya Kıtalarında sıklıkla karşılaşılan Batı Nil Virüsü, son yıllarda Avrupa ve Amerika kıtalarında da görülmeye başlamıştır. Toplum sağlığını etkileyen enfeksiyon, ülkemizde mevsimsel olarak, özellikle kuşların göç yolları üzerinde yer alan bölgelerde görülür. İnsanların yanı sıra pek çok memeli hayvan türüne de kolayca bulaşabilen arbovirüs grubunda yer alan ve nörotropik özelliğe sahip Batı Nil Virüsü, insanların santral sinir sistemini etkileyerek menenjit, ensefalit ve ataksi gibi pek çok nörolojik hastalığa neden olabilir. Yüksek ateş, uyuşma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, ishal ve gastrointestinal semptomlar gibi pek çok belirtinin eşlik ettiği hastalık, bazı durumlarda ölümcül olabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı