İşgalci İsrailli Analist: Hizbullah, İsrail Askerlerini Hazır Bir Şekilde Bekliyor!

İşgalci İsrailli Analist: Hizbullah, İsrail Askerlerini Hazır Bir Şekilde Bekliyor!

İsrailli bir analist, İsrail işgal güçlerinin Lübnan'daki İslami Direniş 'in hazırlıklı olduğunu ve kendilerini beklediğini varsayması gerektiğinin altını çiziyor.

İsrailli düşünce kuruluşu Alma'nın analistlerinden Avraham Levine, Hizbullah'ın İsrail işgal güçleri için "ciddi bir tehdit" olmaya devam ettiğini belirtti. Levine, Hizbullah'ın herhangi bir askeri eyleme karşı iyi hazırlandığını ve yüksek kabiliyetlerini koruduğunu vurguladı.

Levine, emir komuta zincirinin zarar görmesinin, Hizbullah'ın İsrail topluluklarını veya güçlerini vurma kabiliyetini ortadan kaldırmadığını ifade etti. İsrail medyası, Hizbullah'ın son suikastlar ve iddialara rağmen zayıflamadığını aktardı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Lübnan genelinde düzenlediği saldırılarda 2,169 kişi şehit olurken, 10,212 kişi yaralandı. Hizbullah ise, İsrail'in sınırlı kara saldırısı ilan etmesinden bu yana, işgal altındaki Filistin topraklarından Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail birliklerine ağır kayıplar verdirmeye devam etti.

Israel Hayom gazetesinin askeri yorumcusu Yoav Limor, Hizbullah'ın son günlerde İsrail'e yönelik roket saldırılarını artırdığını ve bazı roketlerin durdurulmasına rağmen, İsrail savunma sistemlerinin tümünü engelleyemediğini belirtti. Bu durum, İsrail iç cephesinde ve ordusunda ciddi hasara yol açtı.

Son olarak, İsrail medyası, son 24 saat içinde 20'si Lübnan sınırında, ikisi Gazze Şeridi'nde olmak üzere toplam 22 İsrail askerinin yaralandığını bildirdi.

Almayadeen-Tercüme Tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı