İşgalciler 2 Haftadır Batı Şeria'da Katliam Yapıyor!  İşte Yaşanan Son Gelişmeler!

İşgalciler 2 Haftadır Batı Şeria'da Katliam Yapıyor! İşte Yaşanan Son Gelişmeler!

Batı Şeria'daki direniş, işgale karşı nitelikli operasyonlarını sürdürüyor. İsrail işgal "ordusu" dün sona ermesi beklenen Cenin 'deki düşmanca askeri operasyonu uzattı.

İsrail medyası, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde İsrail "ordusunun" Cenin'deki askeri operasyonunu genişlettiğini ve "birliklerin Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya nakledildiğni bildirdi.

İsrail'de yayın yapan "Wallah" adlı internet sitesinin askeri işler analisti Amir Bouhbout, İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Galant'ın talimatlarına dayanarak, "Cenin'deki mülteci kampındaki çatışmaların dün sona ermesi gerektiğini, ancak ordunun operasyonlar ve silahlı faaliyetlerle ilgili istihbarat bilgileri olduğu sürece çatışmaya devam etme kararı aldığını" söyledi.

Amir Bouhbout Çatışmalar sırasında 906. Tabur'dan bir askerin öldüğünü ve beş askerin de yaralandığını kaydeden Bouhbout, "ordunun bölgeyi piyade uzmanlık okulundan kuvvetlere ek olarak sınır muhafızları, istihkam araçları ve yedekte bulunan özel kuvvetlerle takviye edeceğini" bildirdi.

Askeri kaynaklar, "Etzion ve Judea Bölgesel Tugayı'nda artan uyarılar ışığında ve güvenliğin kötüleşmesi durumunda geniş çaplı bir operasyon daha başlatılacak" dedi.

İsrail saldırganlığı karşısında direniş operasyonları sürüyor

Nablus

Kudüs tugayları - Nablus Taburu, Nablus şehrini işgal eden İsrail güçlerine karşı koyma bağlamında, Balata kampındaki askeri araçlara önceden yerleştirilmiş bir dizi patlayıcıyı patlatmayı başardıklarını işgalci askerin yaralandığını açıkaldı

İşgal güçleri ayrıca Nablus'tan İslam Al-Zubaidi ve Dawood Saleh'i ve Qusra köyünden Maher Hassan Odeh adlı genci evlerine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra tutukladı.

İşgal güçleri Nablus'un Al-Dahiya, Rafidiya, Al-Quds Street, Al-Jama'a ve Al-Mamoun mahallelerine baskınlar düzenledi ve bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi;

Tulkarm

Tulkarem'de, İsrail işgal güçleri şehre ve kampına yönelik saldırılarını üçüncü gün de sürdürerek altyapı ve vatandaşların mülklerinde geniş çaplı yıkıma neden oldu.

İşgal güçleri El-İsraa Uzman ve Şehit Sabit Devlet Hastanelerini kuşatmaya devam etti, ambulans araçlarının çalışmasını engelledi,

BATI ŞERİA'DA ŞEHİD SAYISI ARTIYOR

Çarşamba günü şafak vakti saldırının başlamasından bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı, Cenin vilayetinde 19, Tulkarem'de 8, Tubas'ta 4 ve El Halil'de 3 olmak üzere 34'e yükseldi ve 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da şehit olanların sayısı 685'e yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı