İslami Cihad: Direniş, İsrail'in Zafer Umudunu Boşa Çıkardı

İslami Cihad: Direniş, İsrail'in Zafer Umudunu Boşa Çıkardı

İslami Cihad yetkilisi verdiği demeçte, Gazze Şeridi'ndeki direniş hareketlerinin, İsrail’in hızlı bir zafer kazanma umudunu boşa çıkardığını söyledi.

İslami Cihad'ın Yardımcısı Muhammed el-Hindi Press TV'ye verdiği demeçte, Gazze Şeridi'ndeki direniş hareketlerinin, Tel Aviv'in hızlı bir zafer kazanma umudunu boşa çıkardığını söyledi.

İslami Cihad'ın Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi Press TV'ye verdiği özel röportajda şunları söyledi:

"Savaşın başında İsrail Filistinlilerin kaybedeceğini bekliyordu. Gazze'deki yerleşim bölgelerine bombardıman ve hava saldırıları düzenlediler ve savaşın bittiğini düşündüler."

El-Hindi şöyle devam etti: "Ancak daha sonra Gazze'nin kuzeyinde savaşmak zorunda kaldılar. Sonra da güneydeki Han Yunus kentinde direnişi yendiklerini söylediler ama daha sonra orada da İsrail düşmanına roket atan Filistinli savaşçıların varlığını gördüler.

İsrail, Filistin direnişinin ruhunun bu kadar yüksek olacağını beklemiyordu. Gazze'deki Filistinlilerin mücadeleye devam etmek için her türlü fedakârlığa ve zorluğa katlanmaya hazır olduğunu anladılar."

El-Hindi, İsrail rejiminin ve Tel Aviv'in en büyük destekçisi olan ABD'nin, direnişi zayıflatmanın ve Filistinlileri evlerinden zorla çıkarmak için Gazze'nin altyapısını yok etmenin peşinde olduğunu söyledi.

İslami Cİhad yetkilisi, ancak Tel Aviv ve Washington'un savaşla ulaşmak istedikleri tüm hedefleri gerçekleştiremediklerini de sözlerine ekledi.

Direniş yetkilisi, sözlerini bitirirken, savaşın sona ermesinin ardından kıyı şeridinin "tamamen Filistinlilerin kontrolünde olacağına" olan inancını dile getirdi.(YDH)