İslami Cihad: Pekin toplantısında “İsrail”i tanıyan her türlü formülü reddettik.

İslami Cihad: Pekin toplantısında “İsrail”i tanıyan her türlü formülü reddettik.

İslami Cihad Hareketi, Pekin'deki Filistin diyaloğunun sonuçlarına ilişkin sızdırılanların hatalı olduğunu ve işgalin meşruluğunu tanıyan uluslararası kararları kabul eden hiçbir formülü kabul etmediğini doğruladı.

İslami Cihad Hareketi, Çin'deki Filistin diyaloğunun nihai açıklamasına (Pekin Deklarasyonu) ilişkin sızdırılanların yanlış olduğunu doğruladı ve “İsrail”in açıkça veya zımnen tanınmasını içeren her türlü formülü reddettiğini vurguladı.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi İhsan Ataya, hareketin, gaspçı işgal varlığının meşruiyetinin tanınmasına yol açacak uluslararası kararları öngören bir formüle yer verilmesini kabul etmediğine dikkat çekerek, işgalin geri çekilmesini talep ettiğini vurguladı.

Ataya, hareketin soykırımla mücadeleyi yönetecek bir "acil durum komitesi" veya "acil durum hükümeti" kurulması çağrısında bulunduğunu ve Filistin davasını tasfiye etmeyi planladığını belirtti.

Bu, medyada Filistinli grupların Pekin'deki anlaşmasına ilişkin haberlerin yayınlanmasından sonra geldi; bu anlaşmada "Kurtuluş Örgütü çerçevesinde tüm Filistin güçlerini ve gruplarını kapsayan kapsamlı bir Filistin ulusal birliğine ulaşılması ve Filistin'in kurulmasına yönelik bir taahhüt" öngören bir madde yer alıyor. İlgili Birleşmiş Milletler kararlarına, özellikle de 181, 194 ve 2334 sayılı Kararlara uygun olarak başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti.”

Filistin ulusal diyalog oturumları iki gün önce Çin'in başkenti Pekin'de Fetih, Hamas, İslami Cihad ve Halk ve Demokratik Cepheler dahil 14 Filistinli grubun katılımıyla başladı .

Toplantılara katılan bir kaynak, gündemin Filistin Kurtuluş Örgütü'nü genişletmenin yollarını tartışmak, Gazze Şeridine yönelik saldırı ve Batı Şeria'daki durumu birlikte yönetecek ulusal bir uzlaşma hükümeti kurmak ve İsrail meselesiyle ilgili son gelişmeleri içerdiğini bildirdi.