"İsrail askerleri kafalarını pencereden dışarı çıkaramıyor"

"İsrail askerleri kafalarını pencereden dışarı çıkaramıyor"

Iraklı askeri uzman, Kudüs Tugayları'nın yayınladığı son görüntüleri yorumlayarak, “İsrail ordusu binaların içinden savaşıyor ve askerlerin hiçbiri başını pencereden dışarı çıkaramıyor veya tüm vücudunu gösteremiyor” dedi.

Iraklı askeri ve stratejik uzman eski Albay Hatim Kerim el-Fellahi, “Gazze’nin güneydoğusundaki Ez Zeytun mahallesi ve güneybatısı Tel el Heva mahallesi eksenleri, sürekli Filistin direnişinin operasyonlarına tanık oluyor, bu da İsrail'in o bölgelerdeki askeri operasyonlarının aksamasına yol açıyor” dedi.

Kudüs Tugayları ile Kassam Tugayları’nın ez-Zeytun mahallesindeki ortak operasyonunda İsrail askerinin keskin nişancı tarafından vurulduğunu gösteren görüntüleri el-Cezire’de yorumlayan Fellahi, direniş gruplarının işgal ordusuna çok yakın bölgelerde savaştığını belirtti.

Fellahi, “Kudüs Tugayları'nın yayınladığı videoda görüldüğü gibi, İsrail ordusu binaların içinden savaşıyor ve askerlerin hiçbiri başını pencereden dışarı çıkaramıyor veya tüm vücudunu gösteremiyor” dedi.

Direnişin son operasyonlarının, gruplar arasındaki, özellikle de Kassam Tugayları ile Kudüs Tugayları arasındaki işbirliğinin çok büyük hale geldiğini gösterdiğini kaydeden Fellahi, “Bu, ortak operasyonları koordine eden bir çalışma birimi ve ortak operasyon odasının olduğu anlamına gelir” değerlendirmesinde bulundu.

Albay Fellahi, “Keskin nişancı operasyonlarının işgal güçleri üzerinde çok önemli psikolojik etkileri var. İsrail'in üst düzey askeri yetkililerine yönelik çok hassas operasyonlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin daha önce yayınladığı bir habere değinen Fellahi, İsrail ordusunun son dönemde keskin nişancıların çalışmalarını 70 saat boyunca izlediğini ve Kassam Tugayları ile diğer gruplardaki keskin nişancıların hedefi izlemesinin iki veya üç gün sürdüğü sonucuna vardığını hatırlattı.

Fellahi, “Hedefi doğru bir şekilde izleme yeteneğine sahipler. Keskin nişancılar hareket halindeyken silah taşımıyorlar, bunun yerine silahların bulunduğu belirli noktalar var” dedi.

Gazze Şeridi'ndeki savaş sırasında işgal ordusunun kayıp vermesinde keskin nişancı operasyonlarının çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Fellahi, Filistinli direniş savaşçılarının Gazze Şeridi'nde 100'den fazla keskin nişancı operasyonu düzenlediğini söyledi.

Iraklı askeri uzman, “Gazze'de direniş operasyonları devam ediyor, keskin nişancı silahı çok uzun süre görevde kalacak ve işgal ordusu ne kadar kabiliyete sahip olursa olsun o bölgelerde kalamayacak” diye konuştu.