İsrail Eski Genelkurmay Yetkilisi Hizbullah'ın Füze Gücü Hakkında İtirafta Bulundu!

İsrail Eski Genelkurmay Yetkilisi Hizbullah'ın Füze Gücü Hakkında İtirafta Bulundu!

İsrail medyası, İsrail "kamuoyunun" Hizbullah'ın "Lübnan'dan yönelttiği tehditlerin büyüklüğünü" anlamadığını söylüyor.

İsrail medyası Cumartesi günü Lübnan'daki Hizbullah'ı sahip olduğu füze sayısı bakımından beş süper güçten biri olarak tanımladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı'nın eski mali danışmanı, Ram Aminach "İsrail kamuoyu, büyük bir füze stokuna sahip olan ve ABD, Çin, Rusya ve Almanya gibi beş büyük güç arasında yer alan Hizbullah'ın tehditlerinin büyüklüğünü anlamıyor" dedi.

Amenach, "İsrail, Lübnan'la yüzleşmeden Hizbullah'la yüzleşemez" dedi.

Birkaç gün önce Amerikan "The Media Line" sitesi Lübnan'daki Hizbullah'ın "on binlerce eğitimli savaşçıya ve 100.000'den fazla füzeye sahip olması nedeniyleİsrail için büyük bir askeri tehdit oluşturduğunu" vurguladı.

İşgalci İşgal varlığındaki güvenlik hareketi başkanı Amir Avivi ise şunları söyledi: "Güney Lübnan'da Hizbullah kâbusuyla yaşayamayız." dedi.

Kanal 12'nin kuzeydeki muhabiri Guy Varun şunları kaydetti "İran'ın tehditlerinde bir tırmanma var," dedi ve İsraillilerin "yabancı medyayı takip ettiklerinde İsrail'in kuzey sınırında bir tırmanma olduğunu düşündüklerini, ancak pratikte yaklaşık dokuz ay süren çatışmalardan sonra durumun istikrarlı olduğunu, stratejik bir değişiklik olmadığını ve şu anda kuzeydeki gerçeği değiştirecek bir İsrail kararı olmadığını" sözlerine ekledi.

Çeviri TEVHİDHABER