İsrail Genelkurmay Başkanından Siyonist Askerlerin Ailelerini Şok Eden Açıklama

İsrail Genelkurmay Başkanından Siyonist Askerlerin Ailelerini Şok Eden Açıklama

Siyonist düşman ordusunun Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy, dün gece yaptığı açıklamada, Siyonist esirlerin geri gönderilmesi sürecinin zaman geçtikçe daha zor ve karmaşık hale geldiğini belirtti.

Halevy, Siyonist medyanın "fırtınalı" olarak nitelendirdiği mahkumların aileleriyle yaptığı görüşmede şunları söyledi: İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Siyonist mahkumlar hakkında istihbarat toplamak için büyük risklerle karşı karşıya. Herzi Halevy, Hamas'la tutuklular konusunda anlaşmaya varılmadığı sürece "geri dönecek tutuklu kalmayacak" dedi.

Yetkili, "askeri operasyonların tüm mahkumları kurtaramayacağını" vurgulayarak, bir mahkum anlaşmasına ilişkin kararın Netanyahu hükümetine ait olduğunu belirtti, ancak "askeri" serbest bırakılması için mümkün olan en iyi koşulları yaratmak için çalıştıklarını ifade etti.

Gazze'deki savaşın bitiş tarihiyle ilgili olarak Halevy, Siyonist mahkumların ailelerinin temsilcilerine şunları söyledi: "Ne zaman biteceğini bilmiyoruz." dedi: "Siyonist ordu bunu başarmaya yakın değil." diyerek bir itirafta bulundu.

www.saba.ye Tercüme Tevhidhaber