İsrail İşgal Medyası: Askerimiz Tükenme Noktasına Geldi!

İsrail İşgal Medyası: Askerimiz Tükenme Noktasına Geldi!

Gazze Şeridi'nde görev yapan işgal ordusu komutanları, İsrail askerlerinin 9 aylık kesintisiz hizmet nedeniyle "tükenme" noktasına geldiğini belirtti.

İsrail Yayın Kurumu (IBC), Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren işgal "ordusunun" dört tümeninin komutanlarının Netanyahu ile yaptıkları bir görüşmede, İsrail askerlerinin 9 ay boyunca kesintisiz hizmet nedeniyle "tükenme"noktasına kadar yorulduklarını söylediklerini ortaya çıkardı.

İsrailli tümen komutanları, Gazze'de görev yapan İsrail yedek kuvvetlerinin savaşçıları ve komutanları arasında " Haredim ile askerlik hizmeti yükünü taşımadaki eşitsizlik ve yetersiz maaş" nedeniyle artan bıkkınlık ve eleştirilerden söz ederek, bunun ordunun savaş alanındaki performansı üzerinde "olumsuz bir etkisi" olduğu uyarısında bulundular.

İşgal güçlerinin komutanları Netanyahu'ya Hamas'ın "tünellerini ve altyapısını yok etmenin" "uzun zaman alacağını" açıkladı.

Daha önce İsrail medyası, işgal "ordusundan" üst düzey bir subayın "ordunun" Gazze Şeridi'ndeki savaşın devamı için "hazırlıklı olmadığını" söylediğini aktarmıştı.

Almayadeen-Çeviri Tevhidhaber