İsrail İşgal Ordusu Lübnan'da Camileri  Hedef Aldı  (FOTO)

İsrail İşgal Ordusu Lübnan'da Camileri Hedef Aldı (FOTO)

İşgal ordusu ülkenin güneyinde iki camiyi yıktı

Beyrut: İsrail işgal ordusu, ülkeye yönelik topyekûn saldırısı devam ederken Pazar günü Tyre ve Nabatieh bölgesinde iki camiyi yıktı

İşgal ordusu, güçlerinin kasabanın karşısındaki Jardah askeri mevzisinden sınırlı bir sızma gerçekleştirmesinin ardından Tyre bölgesindeki Dheira kasabasında bir camiyi havaya uçurdu.

Ayrı bir bağlamda, Lübnan Haber Ajansı Pazar günü İsrail savaş uçaklarının Nebatiye vilayetindeki Kafr Tibnit kasabasının merkezindeki eski camiyi hedef aldığını ve tamamen tahrip ettiğini duyurdu.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımın kapsamını 23 Eylül'den bu yana hava saldırılarıyla başkent Beyrut da dâhil olmak üzere Lübnan'ın birçok bölgesini kapsayacak şekilde genişletti.

Lübnan resmi verilerine göre Cumartesi akşamı itibariyle 1.437 kişi şehid oldu, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 4.123 kişi yaralandı ve 1.340.000'den fazla kişi yerinden edildi.

Hizbullah her gün askeri alanları ve yerleşim yerlerini hedef alan roketler, insansız hava araçları ve top mermileriyle karşılık verirken, gözlemcilere göre İsrail insan ve maddi kayıplarının bir kısmını açıklasa da, askeri sansür kayıpların çoğuna ilişkin katı bir karartma uyguluyor.