İsrail medyası: Eilat limanı çalışmayı durdurdu...

İsrail medyası: Eilat limanı çalışmayı durdurdu...

İsrail medyası, Yemen'in kendisine ve Kızıldeniz'deki işgalle bağlantılı gemilere yönelik operasyonları sonucunda Eilat limanının çalışmayı durdurduğunu ve yönetiminin bazı işçileri işten çıkarmaya hazırlandığını bildiriyor.

İsrail medyası, Yemenlilerin Kızıldeniz'deki gemilere düzenlediği saldırıların ardından Eilat limanının Kasım ayından bu yana neredeyse tamamen kapatıldığını bildirdi.

Yedioth Ahronoth internet sitesinde Eilat Limanı Genel Müdürü Gideon Golber'in şu sözlerine yer verildi: "Zor durum yönetime başka seçenek bırakmadı ve önümüzdeki hafta 110 işçiden 50'sinin işten çıkarılmasıyla başlaması bekleniyor."

Bu bağlamda Kan kanalı muhabiri Itsek Zwartz şunları söyledi: "Eilat'ı ziyaret eden herkesin hatırladığı sahnelerden biri, Eilat limanına park edilmiş binlerce yeni arabadır ve şu anda limandayız sanırım. ve çok büyük (boş) alanlar var ve limanda sadece iki araba var ".

Şöyle devam etti: "Karşılaştırma yapmak gerekirse, geçen Kasım ayında, savaşın başlamasından kısa bir süre sonra, tüm limanda 50.000 araba vardı ve burada şimdi birkaç araba kalmış ve bu bize bu şehrin başına gelen büyük hasarı kanıtlayabilir. Savaş başladığından bu yana 50 milyon şekel kaybeden Eilat limanında, burada iş olmadığı için şimdi işçileri kovmayı planlıyorlar.”

İsrail muhabiri ayrıca "her şey duruyor, hiçbir şey gelmiyor ve yanaşan gemi yok. Yemenliler Eilat'a giden su yolunu tamamen kesti, Eilat'taki insanların öfkelenmesinin nedeni de bu" dedi. bu eylemin önceden yapılması gerekirdi.”

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgale yol açan saldırganlığına yanıt olarak, Eilat limanının aylardır sadece Yemen'den değil, aynı zamanda Irak ve Bahreyn'den de defalarca balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılara maruz kaldığını belirtmek gerekir. İsrail medyasına göre büyük ekonomik kayıplar yaşanıyor.

Büyük deniz taşımacılığı şirketleri, özellikle de işgale mal teslim etmeyi amaçlayanların limana doğru hareketlerini durdurdu ve Kızıldeniz'deki seyrüsefer faaliyetlerini dondurdu.