İsrail medyası: Hizbullah atış menzilini artırdı... Kuzeyi kaybettik

İsrail medyası: Hizbullah atış menzilini artırdı... Kuzeyi kaybettik

israil medyası, Golan'da, kuzeyin çeşitli bölgelerinde bir İsrail askerinin ölümüne ve çok sayıda askerin de yaralanmasına yol açan zorlu bir olayın meydana geldiğini bildiriyor.

Bugün Perşembe günü İsrail medyası, Golan ve Celile'yi hedef alan Hizbullah'ın devasa çifte bombalamasında bir İsrail askerinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı Golan'da zorlu bir olay yaşandığını bildirdi ve şu yorumda bulundu: "Kuzey'i kaybettik. .”

İşgal güçleri, Golan'da vurulan çok sayıda yaralıyı askeri helikopterlerle Hayfa'daki Rambam Hastanesi ve Safed'deki Ziv Tıp Merkezi'ne tahliye etti.

İsrail medyası, bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, Hizbullah'ın 100'den fazla füzeyle kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiğini ve Lübnan'dan "İsrail"e doğru en az 10 insansız hava aracı fırlattığını, bunun da sirenlerin tam bir saat boyunca durmadan çalmasına neden olduğunu söyledi.

Golan'da yangınlar ve elektrik kesintileri

Golan'ı hedef alan yaygın saldırıların, "burada birçok yolun kapanmasına, ayrıca Hizbullah füzeleri sonucu açık alanlarda yangın çıkmasına ve saldırıların Golan'da elektrik kesintisine de yol açtığına" dikkat çekti. .”

Benzer şekilde, Lübnan'dan sızan bir insansız hava aracı korkusuyla kuzeydeki bazı yerleşim yerlerinde (Kiryat Shmona, Tel Hai, Beit Hillal ve Sde Nehemia) sirenler çaldı ve bu durum on binlerce yerleşimcinin bölgedeki barınaklara ve müstahkem yerlere girmesine neden oldu.

Buna karşılık İsrail Ordu Radyosu, Akko'nun kuzeyindeki Rajba bölgesindeki iki binada doğrudan ölü bulunduğunu duyurdu. İsrail medyası, Akka'da bir ticari kompleksin üzerine füzenin düşmesi sonucu bir kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail medyası da Celile bölgesindeki Nasıra kenti yakınlarındaki Amakim'deki kuzey yerleşimlerinin yanı sıra sirenlerin de çalmasıyla Hizbullah'ın atış menzilini artırdığını bildirdi.