İsrail medyası: Hizbullah büyük bir başarı elde etti

İsrail medyası: Hizbullah büyük bir başarı elde etti

Hizbullah'ın Hayfa'nın güneyindeki Golani Tugayı'nı vurmasının ardından işgal ordusundan eski bir istihbarat yetkilisi, bunun İsrail'i uzun süre kanlı ve acılı bir yıpratma savaşına sürükleyeceğini söyledi.

İsrail Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Yedek Tümgeneral Yisrael Ziv, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın işgal altındaki Hayfa'nın güneyinde bulunan Binyamina'daki Golani Tugayı eğitim kampına bir insansız hava aracı sürüsü göndererek "büyük bir başarı" elde ettiğini vurguladı. Ziv, Hizbullah'ın yeteneklerinin hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

İsrail radyosu 103 FM'e verdiği mülakatta Ziv, Hizbullah'ın aldığı darbelere rağmen toparlanmayı başardığını ifade ederek, "Bugün Hizbullah, İsrail'i uzun süredir kanlı ve acılı bir yıpratma savaşına sürükledi ve bu onlar için büyük bir başarı" dedi.

Ayrıca, Ziv, İsrail ordusunun başta Gazze Şeridi ve kuzey cephesi olmak üzere birçok cephede savaştığını ve bunun savaşın çözümünü zorlaştırdığını kaydetti.

İsrailli yerleşimcilerin kuzeye dönüşüyle ilgili olarak Ziv, hükümetin bu konuda daha net bir açıklama yapması gerektiğini düşündüğünü ifade etti ve yakın gelecekte dönüşlerin mümkün görünmediğini ekledi.

Hizbullah Ölümcül Operasyonlar Gerçekleştirme Kapasitesine Sahip

İşgalci İsrail'de yayın yapan Wallah web sitesi, Hayfa'nın "Kiryat Shmona"ya dönüştüğünü ve Hizbullah'ın hala ölümcül operasyonlar gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu kanıtladığını belirtti. Bu bağlamda, İsrail gazetesi Yediot Ahronot, askeri üssü vuran ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan Hizbullah İHA'sının sadece özel bir tip olmadığını, aynı zamanda karışık bir şekilde yaylım ateşi yaparak füzelerin tespit edilme tekniklerini devre dışı bırakabildiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı