İsrail medyası: Hizbullah Netanyahu'yu kabul edilemez bir rahatlıkla tehdit etti

İsrail medyası: Hizbullah Netanyahu'yu kabul edilemez bir rahatlıkla tehdit etti

Benjamin Netanyahu'nun Caesarea'daki evinin Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracı tarafından hedef alınması, İşgal basınında geniş yer buluyor.

Haaretz'in askeri ilişkiler analisti Amos Harel, Hizbullah'ın düzenlediği saldırının "planlı ve doğru istihbarat toplama" yeteneğini gösterdiğini belirtti. Harel, "Caesarea saldırısının, İsrail savunma sisteminin insansız hava araçlarıyla baş etmekte ne kadar zorlandığını ortaya koyduğunu" ifade etti. Ayrıca, Hizbullah'ın "İsrail'in derinliklerine saldırma ve oradaki rutin yaşamı bozma kabiliyetini koruduğunu" vurguladı.

İsrail "ulusal güvenlik" uzmanı yedek albay Kobi Marom, "Caesarea olayı çok ciddi; düşmanın başbakanın ve ailesinin hayatını tehdit etmeyi ve otorite sembollerine dokunmayı başarması inanılmaz bir kolaylık" dedi. Marom, "Nasrallah'ın ve liderliğin suikastının üzerinden günler geçtikçe Hizbullah'ın toparlandığını görüyoruz" diyerek, son olayların "Hizbullah'ın hala on binlerce savaşçıya ve çok önemli yeteneklere sahip olduğunu gösterdiğini" belirtti.

Marom, Hizbullah'ın "atışlarında başarılı olduğunu" ve "günde yüzlerce roketle bu atış hızını haftalarca sürdürebileceğini" vurgulayarak, durumun ciddiyetine dikkat çekti

Almayadeen- Tercüme Tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı