İsrail Medyası Hizbullah'ın Verdiği Zararı Yazdı
İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki cephede çatışmanın boyutuna ilişkin verileri ortaya koyuyor ve Hizbullah'ın hedef alırken stratejik noktaları vurduğuna işaret ediyor.
(Bugün) Cuma günü İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzey cephesindeki çatışmanın boyutuna ilişkin verileri yayınlayarak, kuzeydeki savaşın çok cepheli savaşın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdi.
Yedioth Ahronoth gazetesi, Hizbullah'ın mağlup olmaktan çok uzak olduğunu değerlendirerek, Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana 3 bin 100 roket ve havan mermisi ile 33 patlayıcı drone ateşlediğini kaydetti.
Gazete, "Hizbullah'ın, ağırlığı 100 ile 500 kilogram arasında değişen ve ağır hasara neden olan yaklaşık 240 ağır mermiyi ateşlediğine" dikkat çekerek, "Bu bombaların Burnet'teki Celile Tümeni karargâhını yok eden şey olduğunu" belirtti.
Açıklamada ayrıca "Hizbullah'ın, bazıları gelişmiş olmak üzere en az 700 anti-zırh füzesi ateşlediği ve bu füzelerin yalnızca İsrail ordusunun temas hattındaki yerleşim yerleri ve ön mevzilerini değil, aynı zamanda İsrail'deki hava trafik kontrol birimi gibi stratejik üsleri de vurduğu" ifade edildi. Meron. Yerler de hedef alındı.” Diğerleri ise acı vermek amacıyla.
"Kiryat Shmona, Metulla ve diğer yerleşimlere uygulanan yıkımı görmek," stratejik çıkmazın bir çözümü yok gibi göründüğünü "ekledi.
Aynı şekilde İsrail gazetesi de "Hizbullah'ın 20 yıllık büyüme sürecinde kazandığı güveni kaybetmediğini" doğruladı.
Devam ettiğime göre, son tahminler, Hayfa'yı kapsayan binlerce roket mermisinin yanı sıra, Hayfa'ya ulaşabilecek kapasitede 200.000 farklı tipte roket mermisi, 100.000'e yakın farklı boyutlarda havan mermisi ve onbinlerce "Grad" füzesinin bulunduğunu gösteriyor. Yarım ton ağırlığında ve önemli doğruluk yeteneklerine sahip olan bu silahın, "İsrail iç cephesinin henüz bilmediği bir tehdit oluşturduğunu" da sözlerine ekledi.
Kiryat Shmona yerleşimcileri geri dönmeyecek
İlgili bir bağlamda Maariv gazetesi, "Kuzey'in solduğunu, solduğunu ve çöktüğünü" belirterek, "Kuzey'in terk edilmesinin şu anda gerçekleştiğini" ekledi.
"Zaman çizelgesi yok, tarih yok, adres yok, tedavi yok. Esas olarak fosilleşme, iç çatışmalar ve zayıf liderlik var" diye ekledi, "yerleşimciler altı aydır geçici barınma çözümleri üzerinde çalışıyor ve Aralarında yetenekli olanlar daire kiralayıp yeni yerlere uyum sağlamaya başladılar."
Gazete, Kiryat Şmona yerleşiminde yapılan iki anketin yerleşimcilerin yüzde 40'ının oraya dönmeyi düşünmediğini ortaya koyduğuna dikkat çekerek, "Geri dönecek olanlar başka seçeneği olmayanlar, yaşlılar, hastalar, yoksullar" dedi. ve sosyal bakıma ihtiyacı olanlar.”