İsrail medyası: Hizbullah'tan yaklaşık 100 füze...(VİDEO)

İsrail medyası: Hizbullah'tan yaklaşık 100 füze...(VİDEO)

İrail ve Amerikan medyası, Pazar günü Lübnan'daki İslami Direniş'in Zarit'teki işgal askeri bölgesine zırh karşıtı füzelerle düzenlediği saldırıda bir Amerikalının yaralandığını doğruladı. Direniş bir dizi yeni operasyon duyurdu ve video klipler gösterdi.

İsrail medyası, Hizbullah'ın Pazar günü 100'den fazla füze ateşleyerek çeyrek milyon İsrailliyi barınaklara gönderdiğini doğruladı ve bunun "İsrail'i Lübnan'da devam eden suikastlardan caydırma girişimi bağlamında" gerçekleştiğine dikkat çekti.

Hizbullah onlarca Katyuşa roketiyle Liman ve Ayelet'i hedef alıyor

İlgili bir bağlamda, Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, güneydeki köyleri, özellikle Naqoura ve Aita al-Shaab kasabalarını hedef alan saldırılara yanıt olarak, Liman'daki askeri bölgeleri Katyuşa roketleriyle hedef aldığını duyurdu.

İslami Direniş ayrıca mücahitlerinin "Ayelet" kışlasında yeni kurulan "91'inci" Tümen karargâhını onlarca Katyuşa roketiyle hedef aldığını duyurdu. Direniş, operasyonun güney kasabasını hedef alan saldırıya yanıt çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.

Ayrıca Pazar öğleden sonra İslami Direniş Mücahidleri Bayad Blida bölgesini füze silahlarıyla hedef aldı ve burayı doğrudan vurmayı başardı.

İslami Direniş, ayrı bir açıklama yaparak, mücahitlerinin, İsrail işgal askerlerinin "Birkat Risha" bölgesindeki hareketlerini izleyip takip ettikten sonra, ölüm noktası olarak belirlenen bölgeye vardıklarında bölgeyi bombalarla hedef aldığını duyurdu. Güdümlü füzeler ile doğrudan vuruldu ve bu da işgal askerlerinin ölü ve yaralılar arasında sıkışıp kalmasına yol açtı.

İslami Direniş'in askeri medyası, işgal altındaki Filistin ile Lübnan sınırındaki İsrail işgal "ordusu"nun "Barkat Risha" ve "Al-Raheb" bölgelerini hedef alan operasyonun video sahnelerini yayınladı.