İsrail Medyası Lübnan'a Karadan Girişin Zorluklarından Bahsediyor

İsrail Medyası Lübnan'a Karadan Girişin Zorluklarından Bahsediyor

İsrail medyası, İsrail işgal “ordusunun” güney Lübnan'a sızma ve girme konusundaki başarısız girişimini analiz etti

İsrail işgal medyası, İsrail işgal "ordusunun" güney Lübnan'a karadan sızma ve girme yönündeki birkaç başarısız girişimiyle bağlantılı olarak "derin ve batan Lübnan çamuru" olarak adlandırdığı durumdan bahsetti ve "uzun ve karmaşık bir dönem" öngördü.

Bu bağlamda, İsrail TV kanalı Kan tarafından sunulan en önemli analizlerde, İsrail işgal yedek generali ve Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkanı Uzi Dayan, "İsrail'in Lübnan'da ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini her zaman hatırlaması için deneyime sahip olduğunu" iddia etti.

Eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Yedek Tümgeneral Yaakov Amidror, İsrail'in Lübnan'daki önceki savaşlardaki başarısızlıklardan ders alıp almayacağı sorusuna yanıt olarak, "2006'da askeri açıdan başarısız bir operasyon oldu, çünkü IDF hazır değildi, Lübnan hakkında iyi bir istihbaratı yoktu, iyi planları yoktu ve savaş teknolojisi dibe vurmuştu" dedi.

Amidror, "Bu operasyonda hükümetin ne istediği ve ordunun bunu başarmak için planlarının ne olduğu çok açık olmalı" dedi ve "Ordunun şu anda yaptığı şey güvenlik çemberi sürecinden çok 1978'e benziyor" diye ekledi.

Aynı bağlamda, Kanal 13 şunları aktardı: "İkinci Lübnan Savaşı'ndan sonra güney Lübnan'da aldatıcı bir sakinlik yaşandı ve bu süre zarfında Hizbullah savaş araçları ve tünellerle büyüdü."

İsrail medyası sansür yasası kapsamında, Hizbullah ile çatışmalar sırasında "Seret Golani" birliğinden iki askerin daha zırh karşıtı bir füze ile öldürüldüğünü ve yedi askerin de ağır yaralandığını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı