İsrail medyası: Nasrallah'ın söz verdiği gibi...

İsrail medyası: Nasrallah'ın söz verdiği gibi...

Hizbullah, İsrail işgaline ait diğer bazı bölgelerin yanı sıra Neria Dağı üssünü de ilk kez hedef alan çok sayıda operasyon gerçekleştiriyor ve ...

Hizbullah, İsrail işgaline ait diğer bazı bölgelerin yanı sıra Neria Dağı üssünü de ilk kez hedef alan çok sayıda operasyon gerçekleştiriyor ve İsrail medyası, Hizbullah'ın hedef çemberini genişlettiğini ve Genel Sekreterin söz verdiği gibi. ateş menzilindeki yeni yerleşim yerlerine girdiğini doğruluyor.

İsrail medyası kuzey sınırındaki son gelişmelerden bahsetti ve konuşmacılar Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın verdiği sözün samimiyeti konusunda oy birliğiyle hemfikir oldular ve Hizbullah'ın hedef çemberini genişlettiğini ve yeni yerleşim yerlerinin Hizbullah'ın hedefine girdiğini doğruladılar.

Kuzey ve Hizbullah'a karşı mücadelenin devamına ilişkin tartışma sırasında İsrail Kan kanalındaki bir röportajda, işgal hükümetinin Eğitim Bakanı Yoav Kisch'in, ön cephedeki yerleşim konseylerinin başkanlarına hitap eden açıklamaları ele alındı. Kuzey, şunları söyledi: "Lübnan sınırında boşaltılan yerleşim yerlerinde ne yazık ki eğitim-öğretim yılı başlamayacak."

İsrail kanalı, bakanın açıklamasının kuzey sınırında "Nasrallah'ın söz verdiği gibi yeni yerleşim yerlerine ateş açmayı da içeren" bir günlük çatışmanın ardından geldiğini bildirdi.

İsrail kanalı "Kan"ın kuzeydeki muhabiri Robbie Hammarschlag, Hizbullah Genel Sekreteri'nin tehditlerine yanıtla ilgili olarak, " Hizbullah, İsrail'de açıklamalarla ve ateş açılarıyla buna meydan okuyor olsa da," dedi. bu kimseyi ilgilendirmiyor gibi görünüyor ve kimse de partinin ateş menzilinin genişletilmesine yanıt vermedi.”

Muhabir , pazartesi gecesi nispeten istisnai bir olay yaşandığını, Hizbullah'ın "Horfesh" yakınlarındaki "Tzuriel" kasabasına ateş açtığını, bu kasabanın boşaltılmadığını açıklayarak, aynı zamanda "Hizbullah'ın" Oraya ateş edildiğini söyledi, çünkü ateş çemberini genişletiyor ve yeni kasabalara sıçrıyor.”

Bu bağlamda İsrail Kanal 13'ün kuzeydeki muhabiri, Hizbullah'ın füze saldırılarının menzilini genişletmeye devam ettiğini belirtti.

Bu arada "Metulla" yerleşiminden tahliye edilen yerleşimciler Kanal 13'e şunları söyledi: "Kuzeydeki durumun yüz binlerce insan için devam eden bir kabus olduğu açık olmalı."

Yerleşimciler durumlarını " bitkin, yorgun, gergin ve hayal kırıklığı" olarak tanımladılar.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah 17 Temmuz'da "Gazze'de sivilleri hedef almaya devam etmenin direnişi füze fırlatmaya ve daha önce hedef alınmamış yeni yerleri hedef alcağını vaad ettiğini ve bunu yapmaya başladığını belirten siyonist medya kaygılarını dile getirdi.