"İsrailliler Gazze'deki çocuk felci salgınından kurtulamayacak"

"İsrailliler Gazze'deki çocuk felci salgınından kurtulamayacak"

Amerikan dergisi Foreign Policy, soykırım niteliğindeki savaş ve İsrail'in sağlık sistemini sistematik olarak hedeflemesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde yayılan çocuk felci virüsünün yayıldığı konusunda uyarıda bulunarak, bu virüsün İsrail'de yayılmasında...

Amerikan dergisi Foreign Policy, soykırım niteliğindeki savaş ve İsrail'in sağlık sistemini sistematik olarak hedeflemesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde yayılan çocuk felci virüsünün yayıldığı konusunda uyarıda bulunarak, bu virüsün İsrail'de yayılmasında Haredilerin rolüne işaret ediyor.

Amerikan dergisi " Foreign Policy " , "İsrail"in Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemi ve halk sağlığı altyapısına yönelik başlattığı sistematik saldırının peşine düştüğü uyarısında bulundu .

Dergi, Gazze Şeridi'nde çocuk felci virüsünün patlak vermesinin İsrail "ordusunun yarattığı felaket halk sağlığı koşullarının bir ölçüsü olduğunu" da sözlerine ekledi ve bunun yüz binlerce İsrailliyi enfeksiyon riskiyle karşı karşıya bıraktığını vurguladı.

Dergi, bu virüsün aniden saldırarak uzuvları ve hatta bazen akciğerleri felç ettiğini ve o kadar bulaşıcı olduğunu, bir enfeksiyonun teşhis edilmesinin, bu "tedavi edilemez" hastalığı aynı anda ve görünmez bir şekilde yayan yüzlerce başka kişinin olduğu anlamına geldiğine dikkat çekti.

Dış Politika, İsrail'in bu hastalıktan endişe duyması için nedenleri olduğunu vurgulayarak, aşılara karşı muhalefetiyle bilinen "aşırı dindar" veya "Haredim" çocukları da dahil olmak üzere en az 175.000 çocuğun risk altında olduğunu açıkladı.

Dergi, "İsrailli Yahudilerin" yüzde 17'sini "Haredimlerin" oluşturduğunu ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için onların desteğine ihtiyacı olduğunu, bu nedenle hükümetinin yüz binlerce "Haredimi" "İsrail çocuk felci"nden muaf tuttuğunu belirtti. aşılama programı."