KADEM’den Sahte Hadislerle Feminizm Propagandası

KADEM’den Sahte Hadislerle Feminizm Propagandası

İlahiyatçılardan KADEM’e tepki yağıyor! Feminist iddialarla ve sahte hadislere kandırmayın

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’in faaliyetleri muhafazakar kesimden tepki çekmeye devam ediyor. KADEM’e yönelik ‘Feminist söylemlerin savunuculuğunu yaptığı’ gerekçesiyle yapılan eleştirilere bir yenisi daha eklendi. KADEM’in sosyal medya hesabından Peygamber Efendimizi (S.A.V)’in aile hayatına ilişkin paylaşılan bir afiş, İlahiyatçıların tepkisini çekti.

Feminist iddialara Hadis göstererek halkı kandırmak

Bir grup İlahiyatçı, KADEM’in paylaşımına verdiği cevapta, “Sosyal medyada, KADEM imzalı bir logoda/afişte, Hz. Peygamber (S.A.V.)’in, gece ibadeti için Hz. Aişe’den izin aidığı iddiasını dile getiren bir logo/afiş/resim paylaşıldı. Üstelik bu iddiayı ispat sadedinde gösterilen hadis atıfları da, bu iddianın tersini anlatan hadisler. İşin en vahim yanı da burası. Yani, Feminist iddialara sahte hadis göstermek ve halkı kandırmak. Hz. Peygamber (S.A.V)’e yalan fiil isnad etmek de ayrı vahamet.” ifadelerini kullandı.

Kaynak gösterdikleri Hadis iddialarının tam aksini ifade ediyor

KADEM’in afişindeki iddiaya kaynak gösterilen Hadis’in iddiaların tam aksini ifade ettiğini belirten İlahiyatçılar. “Zira, Hz. Aişe (r.a.)’den gelen bu hadislerde, ‘(uyandığımda) Hz. Peygamberi yatağımda bulamadım, karanlıkta ararken, elim mübarek ayağına dokundu, secdedeydi’ diyor. Berat gecesini anlatırken de onu Cennetü’l-Baki’de buldum gece diyor, Hz. Aişe (r.a.) (Müslim, Salat, 222; Tirmizi, Savm, 39).

Asıl önemlisi, gösterdikleri hadislerin her ikisi de, ifade ettiklerinin tam aksini söylemesi. Eleştirilerin asıl odağı da budur. İstenirse, konunun araştırılması ayrı bir şey. Bu logoda afişe edilen iddiayı, kaynak gösterilen hadis muhtevasını ve konunun mahiyetini bırakıp, bu yanlış iddiayı desteklemek amacıyla başka hadisler aramak, iftirayı tezkiye ameliyesine yönelik çabalar olarak değerlendirilir.

Ailede eşlerin birbirlerine saygı ve sevgisini, hoşgörüsünü veya nezaket kurallarını dile getiren çok sayıda ayet ve hadis zaten vardır. Bu konu için yanlış iddiaları ispat için ilişkisiz (hatta tersine) hadislerin kaynak gösterilmesine lüzum yoktur.” dediler.

Bu iddia itikadi bir hatadır

Peygamberimize teheccüt/gece ibadetinin farz olduğuna dikkat çeken İlahiyatçılar, KADEM’in paylaşımını şu ifadelerle eleştirdiler: “Farz ibadeti hanımın iznine bağlamak, mantık dışı olduğu gibi peygamberlik sıfatıyla, hatta kullukla bile bağdaşmayacak itikadi bir hatadır. Feminist söylemlerin ya da başka nezaket kurallarının ispatı için, içeriği örtüşmeyen, hatta iddianın aksini anlatan hadisleri kaynak göstererek, Resulullah Efendimiz (S.A.V.)in farz ibadetini, eşinin iznine bağlamak, batıl iddialara onu alet etmek ve dinin ana kaynağı olan sünneti saptırmak anlamına gelen son derece üzücü ve vahim bir durumdur.”