Kızıldeniz ve Akdeniz'de 4 gemi hedef alındı

Kızıldeniz ve Akdeniz'de 4 gemi hedef alındı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, işgal limanlarına giden gemilere doğrudan vurularak çok sayıda operasyon düzenleneceğini duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonda "Willer" petrol gemisini Hayfa limanına giden güzergahta çok sayıda insansız hava aracıyla hedef aldığını doğruladı.

Seri, Yemen füze kuvveti ve deniz kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki Amerikan gemisi "Delonex"e çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon düzenlediğini sözlerine ekledi. Operasyon geminin doğrudan vurulmasına yol açtı.

Yapılan kısa açıklamaya göre füze kuvveti, Akdeniz'deki Jonas Maersk gemisini hedef alan bir operasyon da gerçekleştirdi ve operasyon amacına başarıyla ulaştı.

"Jonas" gemisinin işgalci yapıya en çok destek veren şirketlerden biri olarak kabul edilen ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını en fazla ihlal eden "Maersk" şirketine ait olduğunu açıkladı.

Seri, bu operasyonun uygulanmasının, deniz kuvvetlerinin Kızıldeniz'de İşgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal ettiği gerekçesiyle çok sayıda drone botunun hedefi olan "Ioannis" gemisine yönelik bir askeri operasyon daha gerçekleştirmesiyle aynı zamana denk geldiğini sözlerine ekledi.

Dün Yahya Seri, iki askeri operasyonun gerçekleştirildiğini, Filistin halkına ve mücahitlerine yönelik baskıya karşı bir zafer ve İsrail işgalinin katliamlarına yanıt olarak doğruladı. Birincisi Irak'taki İslami Direniş ile ortaklaşa, ikincisi ise Kızıldeniz'deki “SEAJOY” gemisini hedef almaktı.