Libya'dan Rusya'ya Açık Davet

Libya'dan Rusya'ya Açık Davet

Libya Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümet, Rusya'ya Akdeniz kıyısında petrol rafinerileri kurma çağrısında bulunurken, Yatırım Bakanı da bu sahanın istisnasız tüm Rus şirketlerinin Libya'ya yatırım yapmasına ve katılmasına açık olduğunu açıkladı

Libya Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümet, Rusya'ya ülkenin Akdeniz kıyısında petrol rafinerilerinin inşasına ilişkin ekonomik projeler önerdi.

Rus "Novosti" ajansı, belirlenen hükümetin Yatırım Bakanı Ali Al-Saidi Al-Qaidi'nin, belirlenen hükümetin "Rus yetkililerine, özellikle uygulanan ambargo ışığında, Libya kıyılarında rafineriler inşa etme çağrısında bulunduğunu" söylediğini aktardı. Rus petrolü üzerinde."

Libyalı bakan, ülkesinin "petrol rafine edip ham petrol yerine satmaya" hazır olduğunu doğruladı.

Şöyle ekledi: "Libya'da tüm ekonomik, siyasi ve kalkınma alanlarında işbirliği ve inşa için gerçek bir ortak arıyoruz."

"Herkes Rusya'nın bir süper güç ve Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olduğunu biliyor ve biz de gerçek ortaklık arayışında olan Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Novosti'nin haberine göre El Kaidi, "Libya'ya yatırım yapmak ve katılmak için sahanın istisnasız tüm Rus şirketlerine açık olduğuna" dikkat çekti.