Maduro: Venezuela'yı Siyonizmin eline geçmesin diye savunmalıyız

Maduro: Venezuela'yı Siyonizmin eline geçmesin diye savunmalıyız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeyi ele geçirmek isteyen "Venezuela'yı Siyonizmin eline geçmesin diye savunmak" gerektiğini vurguladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeyi ele geçirmek isteyen "Siyonizmin eline geçmesin diye Venezuela'nın savunulması" gerektiğini vurgulayarak, Venezuela'da son günlerde görülenin yok etmek ve öldürmek üzere para ve eğitim alan insanlar" olduğunu kaydetti.

Maduro, Birleşik Sosyalist Parti'nin gençlik kolunun çağrısıyla düzenlenen mitingde yağmur altında yaptığı konuşmada, yaşananları muhalefet liderleri Maria Machado ve Edmundo'yu tutan "25 yılda tanık olduğumuz en korkunç gösteri" olarak nitelendirdi. Gonzalez, “Venezuela'daki faşist saldırının” sorumlusu.

Ayrıca aşırı sağın "toplumu korkutarak ve zorla kendini kabul ettirerek" dünyada yeniden ortaya çıkmak istediğini de gördü ve tüm seçmen sayılarını ve tablolarını sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Üçüncü dönem için yeniden seçilen Venezuela Devlet Başkanı, "Venezuela halkına saldıran teknolojik emperyalizm" olarak tanımladığı WhatsApp uygulamasına saldırdı ve bu uygulama aracılığıyla ülkedeki tüm kurumların saldırıya uğradığını vurguladı.

Maduro, Amerikan şirketi "Meta"ya ait uygulamanın Venezuela'yı tehdit etmek için kullanıldığını ve bu uygulama aracılığıyla "Venezuela askeri teşkilatını, polis teşkilatını, sokak ve toplum liderlerini tehdit ettiklerini" söyleyerek uygulamanın boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Venezuela'da karar verenlerin "Amerika Birleşik Devletleri hükümeti değil," insanlar, anayasa ve kamu kurumları "olduğunu vurguladı.