Mecdal Şems halkı Netanyahu'yu sınır dışı etti

Mecdal Şems halkı Netanyahu'yu sınır dışı etti

Mecdal Şems halkı, İsrail işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sınır dışı ediyor ve Suriye'deki Bakanlar Kurulu, İsrail işgal varlığının işgal altındaki Golan'daki Suriyeli Arap vatandaşlara karşı işlediği iğrenç suçu kınadı.

Suriye resmi televizyonu Pazartesi günü, işgal altındaki Suriye Golan halkının İsrail işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu ile karşı karşıya geldiğini ve onun Mecdal Şems'e girmesini engellemeye çalıştığını bildirdi. Ayrıca onu "faşist ve suçlu" olarak nitelendirdi.

Mecdal Şems'teki şehit aileleri Netanyahu ile görüşmeyi reddederken, Mecdal halkı bakanlara ve İsrail işgali altındaki Knesset üyelerine saldırdı.

Netanyahu Mecdal Şems'ten ihraç edildi

Ayrıntılarda, Al-Mayadeen'in muhabiri , İsrail işgal hükümetinin Başbakanı'nın "akşam saatlerinde Mecdal Şems'e geldiğini ve (işgal yetkilileri tarafından atanan) Arka kapıdan girdiği konseye konsey başkanı tarafından yerel yönetime ait bir binada kabul edildiğini söyledi.."

Haber halka yayılır yayılmaz yüzlerce Majdal Şems sakini binanın etrafında toplanarak ziyareti kınadı ve Netanyahu'nun şehri terk etmesini talep etti. Ayrıca onu "çocuk katili ve suçlu" olarak tanımlayan sloganlar ve sloganlar attılar.

Netanyahu şehri hızla terk ederken, Mecdal Şems sakinlerinden birkaçı Al-Mayadeen'e ziyaretin sadece çeyrek saat kadar sürdüğünü, sokaktan gelen büyük gürültü, ihbar ve öfkenin ortasında, işgal hükümeti Başbakanını hoş karşılamayacaklarını söyledi.

Al-Mayadeen, bazı sakinlerin bu sabah İsrail güvenlik personelinin Netanyahu'nun ziyareti için evlerini ve çatılarını gözlem ve güvenlik noktası olarak kullanmasına izin vermeyi reddettiğini, kendilerine resmi bir şahsın burayı ziyaret edeceğinin söylendiğini bildiklerini öğrendiğinde ve daha sonra bu talebi reddettiklerini öğrendi . İsrail medyasının ortaya çıkardığı bilgiler sayesinde onun Netanyahu olduğu açıkça ortaya çıktı.

Buna karşılık İsrail gazetesi "Haaretz", Mecdal Şems'teki "kurbanların" bazı ailelerinin temsilcilerinin Netanyahu ile görüşmeyi reddettiğini doğruladı ve Başbakanlık Ofisi'nin, Netanyahu ile bazı ülkelerin temsilcileri arasında bir toplantıyı koordine etmeye çalıştığını açıkladı.

Mecdal Şems halkı işgal bakanlarını sınır dışı ediyor

Dün Pazar günü işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Mecdal Şems halkı, Netanyahu hükümetindeki bakanlar ve işgalci Knesset üyelerinin şehitler için düzenlenen cenaze törenlerine katılmasına karşı çıktı ve onların gitmesine izin vermemesini talep etti.

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich , Ekonomi Bakanı Nir Barkat, Eğitim Bakanı Yoav Kisch, Çevre Koruma Bakanı Aidit Silman ve Enerji Bakanı Eli Cohen'in de aralarında bulunduğu bakanların ziyaretini protesto eden sakinleri gösteren video klipler yayıldı .

Majdal Şems sakinlerinden biri Smotrich'in yüzüne karşı slogan attı: "Defol buradan seni suçlu. Seni Golan'da istemiyoruz." Bir diğeri ise şöyle dedi: "Buraya sırf çocuklarımızın kanıyla dans etmek için geldin."