Microsoft'un İddialarına İran'dan Yanıt: ABD Seçimleri ABD'nin İç Meselesidir

Microsoft'un İddialarına İran'dan Yanıt: ABD Seçimleri ABD'nin İç Meselesidir

İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, Microsoft'un ABD Seçimlerine Müdahale İddialarını Reddetti. Amerikan şirketi Microsoft, İran'ın Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye ve siyasi kutuplaşmayı artırmaya yönelik olarak...

İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, Microsoft'un ABD Seçimlerine Müdahale İddialarını Reddetti. Amerikan şirketi Microsoft, İran'ın Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye ve siyasi kutuplaşmayı artırmaya yönelik olarak hacker'larını ve sahte haber sitelerini kullandığını iddia eden bir rapor yayınlamıştı. İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği ise bu iddiaları reddederek bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İran'ın altyapısı, kamu hizmetleri ve endüstrileri hedef alan çeşitli siber saldırılara maruz kaldığı ve İran'ın siber gücünün bu tehditlere karşı savunma amaçlı ve orantılı olduğu belirtildi.

İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, İran'ın siber saldırı yapma amacı veya planı olmadığını ve ABD seçimlerinin bu ülkenin iç meselesi olduğunu vurguladı.

Daha önce de İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, Amerikan istihbarat yetkililerinin İran'ın ABD seçimlerini sabote etme ve Donald Trump'ın seçim kampanyasını olumsuz etkileme çabalarıyla ilgili iddialarına yanıt vermişti. Temsilcilik, bu iddiaların büyük bir kısmının seçim kampanyalarına hareketlilik kazandırmak amacıyla yapılan psikolojik operasyonların bir parçası olduğunu belirtmişti.

81 yaşındaki Joe Biden, son tartışmasında Donald Trump'a karşı büyük bir skandal yaratarak, 21 Temmuz 2024'te partisindeki baskılar sonucu ABD başkanlık yarışından çekilmek zorunda kaldı. Yerine Demokrat Parti'den Kamala Harris geçti.

Amerikalılar, yeni başkanlarını seçmek için 5 Kasım 2024'te sandık başına gidecekler. Seçilen başkan, Ocak 2025'te göreve başlayacak.

parstoday