Milli maç milli mesele

Milli maç milli mesele

 

 


Futbola fazla ilgi duymam, ama milli maç heyecanına katılmamak da olmaz.

Dün akşam kesintili olsa da milli maçı seyrettim. Her kesimi ile halkımızın heyecanını, adeta tek vücut oluşlarını, aralarındaki farklılıkları bir yana koyarak bir bütün halinde milli takımın kazanması için olanca desteklerini seferber ettiklerini görünce içimde bir hasret duygusu, bir düşünce bir temenni uyandı.

Biliyoruz ki, İslamcıların kendi hayat tarzlarını bütün topluma, gerekirse zorla yayma istekleri ve buna karşı laikçilerin de kendi düşünce ve hayat tarlarını, gerekirse zorla bütün topluma mal etme arzuları, iki tarafı bütünleştiren bir arzu olamaz ve bir destek göremez. Ama aradaki farklılıkları bir yana bırakarak bütün kesimlerin desteğini alacak milli meselelerimiz olamaz mı; olmalı değil mi?

Evrensel ahlak kurallarının topluma egemen olması.

Evrensel insan hak ve özgürlükleri ile insana yakışan hayat standardını yakalamayı hedeflemek.

Askerlik, ekonomi, bilim ve teknoloji alanlarında dünya milletleriyle boy ölçüşmeyi (bu alanlarda dünya kupasına göz dikmeyi) gurupların değil, bütünüyle milletin meselesi kılmak.

Bu milli meseleler bahis konusu olduğunda ferd ve gurup menfaatlerini, ihtilaflarını, farklılıkları bir yana bırakarak –milli maç heyecanı ve bütünlüğü içinde- dayanışmaya girmek.

Milletin hayrına olan, milli meselelerimizin çözümüne katkı sağlayan faaliyetler ve başarılar hangi gurup öncülüğünde ve iktidarında olursa olsun bunu kendi başarıları gibi saymak, alkışlamak ve katkıda bulunmak.

Yalnızca bu hasreti gidermek ve bu temenniyi hayata geçirmek için -başka cihetler bakımından tarafsız davranan- hizmet gurupları oluşamaz mı?

Bu gurupların öncülüğünde bir seferberlik başlatılamaz mı?

Bu ülkeyi ve bu milleti seven insanların, ideolojisi, partisi, kulübü ne olursa olsun, "ahlakta, ekonomide, bilimde ve teknolojide çağı yakalamış bir toplum"un mensubu olmak, böyle bir toplumun içinde yaşamak tercihleri olamaz mı?

Eğer bu düşünce ve temennilere katılanlar varsa "iyi bir çığır açma ve ilk olmanın" ecrini/şerefini elde etmek için acele etsinler.

Vakit geçiyor!

 

yenişafak

Bu yazı toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar