Milyonlarca kişi Yemen'de yürüyor: Gazze için zafer.

Milyonlarca kişi Yemen'de yürüyor: Gazze için zafer.

Yemen'in birçok vilayetinde düzenlenen milyonlarca gösteri, Yemen'in Gazze'ye destek konusundaki kararlılığını, Filistin halkını ve onların saldırı karşısındaki efsanevi kararlılığını selamladı.

Cuma günü, Filistin halkıyla dayanışmak ve İsrail'in Gazze Şeridi halkına yönelik devam eden soykırım katliamlarını kınamak amacıyla Cuma günü Yemen'in birçok vilayetinde milyonlarca gösteri düzenlendi.

Milyonlarca kişi bu öğleden sonra, "Gazze için Zafer... Gerginliği tırmandırmanın beşinci aşamasına devam ediyoruz" sloganıyla başkent Sana'daki El Sabin Meydanı ile İsrail'in valiliklerindeki 200'den fazla merkez ve yan meydanda yürüdü. Hodeidah, Taiz, Ibb, Amran, Hajjah, Al-Mahwit, Al-Jawf, Dhamar, Al-Dhalea ve Lahj, Filistin halkıyla dayanışma ve halkı destekleyen Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonlarına destek amacıyla 40. Cuma Gazze.için yürüdü.

Sabah gösterilerine gelince; bunlar arasında Saada, Raymah ve Marib vilayetleri ile Taiz, Amran, İbb, Haccah ve Al Mahwit vilayetlerindeki bazı müdürlükler vardı.

Eylemlerini sürdüren ve Gazze'ye destek için meydanlara çıkan göstericiler, Gazze'ye destek yönündeki kararlılık ve duruşlarını yineleyerek, Filistin halkını ve onların saldırı karşısındaki efsanevi kararlılığını ve Gazze'deki mücahitlerin kararlılığını selamladılar. Filistin halkını birleştiren çabaları övüyoruz denildi

Göstericiler, silahlı kuvvetlerin işgalci yapıya karşı yürüttüğü operasyonları övdü ve gerilimi tırmandırmanın beşinci aşamasında daha fazla operasyon yapılması çağrısında bulundu. İsrail'in Hudeyde'ye yönelik saldırganlığına yanıt olarak, Amerika'nın işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu'yu karşılamasını ve kutlamasını kınadılar ve şu soruyu sordular: “Washington'un savaş suçlusunu kabul etmesi gibi neden Arap ve Müslüman ülkeler direnişin liderlerini kabul etmiyorlar? Netanyahu'yu mu?"