MİT Müsteşarı Kalın, Ankara'da Hamas liderleriyle buluştu

MİT Müsteşarı Kalın, Ankara'da Hamas liderleriyle buluştu

MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, cuma günü Ankara'da Hamas heyetiyle Gazze'de ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere bir araya geldi.

TRT'nin Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Müsteşarı İbrahim Kalın, cuma günü Ankara'da Hamas'ın siyasi büro liderleriyle görüştü, ancak heyette kimin bulunduğu açıklanmadı.

Kanal, MİT'in Hamas, İsrail, Katar ve ABD dahil tüm taraflarla temas halinde olduğunu ve Gazze'de ateşkes için yoğun diplomatik çaba gösterdiğini bildirdi.

İbranice yayın yapan Walla'ya göre, ABD'nin Türk hükümetinden müzakerelere müdahale etmesini istemesinin ardından Kalın'ın, Hamas'a ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için baskı yapması bekleniyor.

ABD'nin Türkiye'den talep ettiği müdahale, mevcut resmi arabuluculuk anlaşmalarının bir parçası değil.

Üst düzey toplantılar

Söz konusu görüşme, üst düzey Hamas yetkililerinin Doha'da Katar Başbakanı ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kâmil ile bir araya gelmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Bir Türk güvenlik kaynağı, Walla'ya yaptığı açıklamada, toplantıya katılan üst düzey Hamas yetkililerinin müzakereler sırasında olumlu ve yapıcı bir tutum sergilediklerini, fakat İsrail'in yeni koşullar sunarak müzakereleri zorlaştırdığını belirttiğini aktardı.

yakındoğuhaber