Muhalefet ile çete iç içe

Muhalefet ile çete iç içe

Çetelerin avukatlığına soyunan siyasilere tepki gösteren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bazen Türkiye’de muhalefet ile çeteler arasındaki sınırın nerede olduğunu anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bazen Türkiye'de muhalefet ile çeteler arasındaki sınırın nerede olduğunu anlamakta zorlanıyoruz" dedi.
Ekonomi Gazetecileri Derneği ile sohbet toplantısında bir araya gelen Bağış, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyelik sürecine değinerek, ayrıcalıklı, nitelikli ortaklık veya farklı bir üyelik statüsü gibi kavramların müktesebatta yerinin bile olmadığını, bundan dolayı hedeflere kitlendiklerini söyledi. Bağış, hükümet olarak yapılması gereken reformları gerçekleştirdiklerini, bunu da AB'deki bazı yetkilileri memnun etmek için değil, kendilerini iktidara taşıyan Türk insanını hak ettiği standartlara kavuşturmak için yaptıklarını kaydetti.
Avrupa'daki siyasilerin bazen moralleri bozan açıklamalarının geçici söylemler olduğunu, bunların hiçbir kalıcılık içermediğini belirten Bağış, "Hatta Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı çıkan yabancılar, yarım saat sonra gelip Türk ekonomisinden ihale beklediklerini ifade etmektedirler" diye konuştu.
AB'YE 'HAYIR' DİYEBİLİRİZ
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Müzakereleri bitirdiğimiz gün bir referandum yapmak zorundayız. O zaman belki Norveçliler gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da 'hayır, üye olmayalım' diyebilir. Ancak bugünkü hükümetin de bugünkü toplumun büyük kısmının da hedefi AB tam üyeliğidir. O günkü referandumdan ne çıkacağını bugünden kim kestirebilir? Bugünkü Türkiye olmayacağı gibi, bugünkü AB de olmayacak. Oraya girmek bugünkü kadar önemli bir cazibe içerecek mi? Eskilerin dediği gibi, doğmamış çocuğa don biçmeyelim. Türkiye, başını kumdan çıkarmaya başladı. Sorunları halının altına süpürmekten vazgeçip, sorunlarını çözmeye yönelik bir irade ortaya koymaya başladı" dedi.
ÇETE-MUHALEFET TEPKİSİ
Konuşmasında muhalefeti sertçe eleştiren Bağış, "Bazen Türkiye'de muhalefet ile çeteler arasındaki sınırın nerede olduğunu anlamakta zorlanıyoruz... Çünkü mühimmatla, silahlarla yakalanan, devleti yıkmaya yönelik ve kendi kafalarına göre çetelerin yönettiği bir rejime kaydırma çabası içinde olan kişilerin avukatlığına soyunmuş bir muhalefetle Türkiye'nin demokratik standartlarda, AB standartlarında bir ülke olması kolay bir süreç değil" diye konuştu.