Nanyahu'nun "evine" operasyon!

Nanyahu'nun "evine" operasyon!

Katar kanalı Al-Arabi Al-Jadid’in haberine göre, fırlatılan insansız hava araçlarının hedefinin Netanyahu'nun çalıntı özel evi olduğu bildirildi

Operasyon sonucunda bir evin vurulduğu ancak kime ait olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

Yedioth Ahronoth'un haberine göre, Başbakanlık, Netanyahu'nun insansız hava aracının patladığı sırada nerede olduğunu açıklamayı reddetti.

İsrail Kanal 12, Lübnan'dan fırlatılan üç insansız hava aracının Galilut, Caesarea, Batı Celile ve Hayfa Körfezi bölgelerine girdiğini belirtti. Hayfa'nın güneyindeki Caesarea'da insansız hava aracı alarmının ardından bir patlama sesi duyulduğu ve bunun sonucunda kentteki bir binada hasar meydana geldiği, ancak yaralanan olmadığı aktarıldı.

İsrail medyası, işgal polisinin Caesarea'daki sokakları kapattığını ve medyanın insansız hava aracının düştüğü yere yaklaşmasını engellediğini bildirdi.

Hayfa'nın güneyindeki Wadi Ara'da da sirenler çaldı. İsrail medyası, Hayfa Körfezi, Tiberias ve çevresi, Hayfa Körfezi'ndeki Krayot bölgeleri, Celile'deki çeşitli yerler, güney Golan ve Yukarı Celile'deki Malachiya ve Kiryat Shmona çevresinde insansız hava araçlarının sızmasından korkulduğu için sirenlerin çalındığını duyurdu.

Netanyahu'nun ofisi operasyonu doğruladı

Katil israilin sözde Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bugün erken saatlerde Kuzey İsraildeki Kayseriye Kasabası'nı vuran Hizbullah İHA'sı, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Evini hedef almaya çalışıyordu. Ancak saldırı sırasında Netanyahu ve eşi Sarah evde değildi."

Hizbullah operasyonları

Hizbullah ise Avivim yerleşiminin doğusundaki Cel el-Dir'de işgal askerlerinin toplandığı yerleri roketle hedef aldığını, işgal altındaki Safed kentinin doğusundaki Rosh Bina'daki Malkiya bölgesi ve Filon üssünü de roketle vurduğunu açıkladı. Ayrıca, Hizbullah, bir insansız hava aracı filosunun Hayfa'nın güneydoğusundaki Nechirim ve Hadera'nın doğusundaki Ein Shimer üslerine operasyon gerçekleştirdiğini ve Hayfa'nın batısındaki Kiryat Eliezer üssünü de hassas füzelerle hedef alındığını belirtti.

Resim