Ne Ambargo Kalktı, Ne de Hesabı Soruldu
Siyonist İsrail askerlerinin 13 yıl önce uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırması sonucu 10 vatandaşımız şehit oldu.
Olayın ardından Türkiye-İsrail ilişkileri “kamuoyu önünde” kopma noktasına geldi. 2016’da Türkiye ile İsrail ilişkileri normalleşme sürecine girdi. Geçtiğimiz yıl ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u Türkiye’ye davet etti. Herzog’un Türkiye’de “şaşaalı” şekilde ağırlanması ve Karşılama Taburu olarak bilinen atlı Mehmetçik’e İsrail bayrağı taşıtılması hafızalara kazındı. Aradan geçen bunca yıla rağmen ne Gazze’de ambargo kalktı ne de şehitlerimizin hesabı soruldu!
Terörist İsrail rejimi askerlerinin 13 yıl önce uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırması sonucu 10 vatandaşımız şehit olmuştu. Olayın ardından Türkiye-İsrail ilişkileri kopma noktasına gelmiş, Mavi Marmara’ya ilişkin Türkiye’de İsrail askerlerine yönelik dava açılmıştı. İsrail ve Amerika’nın baskıları sonucu 2016 yılında dava düşürüldü. Davanın düşürülmesinin ardından Türkiye ile İsrail ilişkileri normalleşme sürecine girerken, en önemli adım geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u Türkiye’ye davet etmesiyle atıldı. Herzog, Türkiye’de onurlu bir misafir edasıyla ağırlandı ve Karşılama Taburu olarak bilinen atlı Mehmetçik’e İsrail bayrağı taşıtıldı. Aradan geçen bunca yıla rağmen ne Gazze’de ambargo kalktı ne de şehitlerimizin hesabı soruldu.
Mavi Marmara saldırısının üzerinden tam on üç yıl geçti. On üç yıl önce ümmetin onuru Siyonist İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek üzere altı yüz altmış üç yürekli insan Antalya limandan yola çıkmıştı. İçerisinde sadece insani yardım bulunan Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye yakın uluslararası sularda Siyonist İsrail tarafından saldırıya uğradı. İlk önce gemiden dünya medyasına yayın yapan uydu frekansı ve uydu telefonlarının iletişimi kesildi. Saat 4.30’u gösterirken Müslümanların büyük bir kısmı sabah namazını kıldığı esnada katil Siyonistler tarafından Mavi Marmara gemisine terör saldırısı gerçekleştirildi. Siyonist İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda dokuz vatandaşımız şehit oldu, çok sayıda vatandaşımız da yaralandı. Saldırıda ağır şekilde yaralanan ve 4 yıldır tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz günlerde şehit olan Uğur Süleyman Söylemez ile şehit sayımız ona yükseldi. Çetin Topçuoğlu, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Cengiz Songür, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar ve son olarak geçtiğimiz günlerde şehit olan Uğur Süleyman Söylemez, onlar sessiz ümmete ses olmak için bir akşam vakti çıktıkları kutlu yolda şehit olup onur mücadelesinin sembolü oldular. Türkiye yaşanan olayın sonrasında İsrail’e yönelik üç şart sundu. Şartlar sırasıyla İsrail Türkiye’den resmi ağızdan özür dileyecek, şehit olan vatandaşlarımıza tazminat verecek ve Gazze’deki ambargo kalkacaktı.
Kimsenin duymadığı özür!
Mavi Marmara’da yaşanan insanlık suçu sonrasında Türkiye-İsrail ilişkileri bitme noktasına gelmişti. Ancak ABD Başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu turu kapsamındaki İsrail ziyaretinin ardından 22 Mart 2013’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Gazze filosu saldırısı sırasında meydana gelen can kayıpları nedeniyle resmi özür dilediği söylenmişti. Özrü Erdoğan haricinde kimse duymasa da dönemin Başbakanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti adına özrü kabul ettiğini bildirmişti. Ayrıca “Netanyahu, Türkiye’nin ilişkilerin normalleşmesi için şart koştuğu üzere saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi de kabul etmiştir” denilmişti.
Gazze’deki ambargo kalkmadığı gibi zulüm daha da arttı
İsrail rejimi askerlerinin uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırması sonucu Türkiye’nin bir diğer şartı da Gazze’deki ambargonun kalkması yönündeydi. Aradan geçen 13 yılda Gazze’deki ambargo kalkmadığı gibi zulüm ve baskı daha da arttı. Hatta Filistin’in diğer bölgelerinde de ambargolar başladı.
Mavi Marmara’da yaşananlar İsrail’in yanına kâr kaldı
Tüm dünyanın gözü önünde, uluslararası sularda yapılan bu vahşice saldırıya karşı 13 yıl boyunca İsrail’e hiçbir yaptırım uygulanmadı. Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye-İsrail ilişkileri kopma noktasına gelmişti. Ancak İsrail ve Amerika’nın baskıları sonucu Türkiye’de açılan Mavi Marmara davasında 2016 yılında Müslümanları yasa boğan bir karara imza atılmıştı. İsrail’le normalleşme anlaşması kapsamında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi saldırıya ilişkin, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de yer aldığı 4 katilin yargılandığı davayı düşürmüştü. İsrail rejimine derin bir nefes aldıran karar sonrası Türkiye-İsrail ilişkileri son sürat devam etti.
Beştepe’de Mehmetçik’e İsrail bayrağı taşıttılar
Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye ile İsrail ilişkileri normalleşme sürecine girerken en önemli adım geçtiğimiz yıl atıldı. İsrail ile beyaz sayfa açan Türkiye’yi terör devleti İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarlı davetleriyle Ankara’ya gelen Siyonistbaşı Herzog, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda en üst düzey protokolle karşılandı. Siyonist işgalciler, Filistin’in dört bir yanında katliamlarını sürdürürken, İsrail’in gayrimeşru Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’de onurlu bir misafir edasıyla ağırlandı ve Karşılama Taburu olarak bilinen atlı Mehmetçik’e İsrail bayrağı taşıtıldı.
Mavi Marmara gemisinin son hali yürekleri sızlatmıştı
Siyonist İsrail yetkililerine yönelik açılan davanın düşürülmesinin ardından Mavi Marmara gemisinin de akıbeti üzücü bir hâl aldı. Gazze’deki mazlumlara insani yardım götürmek gayesiyle 2010 yılında yola çıkan Mavi Marmara gemisi bir iş adamına satıldı ve ismi değiştirildi.(Milli Gazete)