Ölen Siyonist Yerleşimci İşgalcilerin Sayısı Açıklandı!

Ölen Siyonist Yerleşimci İşgalcilerin Sayısı Açıklandı!

Siyonist gazete "Yediot Aharonot" bugün, Pazar günü, 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen işgalci yerleşimcinin sayısı açıkladı

Siyonist gazete "Yediot Aharonot", 7 Ekim 2023'ten bu yana 885 Siyonist yerleşimcinin (asker ölümleri hariç) öldüğünü ve 70.000 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazete, sözde Siyonist Sigortacılık Enstitüsü'ne dayanarak, düşman ordusu, polis ve acil durum ekiplerinin ölümlerini bu sayıya dahil etmeden, 7 Ekim'den bu yana 885 yerleşimcinin öldüğünü belirtti. Ölenler arasında 72 yabancı vatandaş ve 18 yaşın altında 53 kişi olmak üzere toplamda 581 erkek ve 304 kadın bulunuyor.

Bir yıl boyunca 70.000'den fazla Siyonistin yaralandığını ifade eden gazete, yaralılar arasında 647 yabancının, 7 Ekim'deki Kassam Tugayları saldırısında yaralandığını kaydetti.

Ayrıca, 12.728 Siyonistin kalıcı sakatlıklarının tanınması için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Siyonist düşman ordusu, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 366. gününde de sürdürürken, uçakları Filistinli sivillere ait hastaneleri, binaları, kuleleri ve evleri bombalıyor; sakinlerinin başları üzerinde yıkım yaratıyor. Ayrıca, su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.

Uzmanlar, İsrail ile Hizbullah arasında devam eden çatışmalarda da, Tel Aviv'in askeri ve siyasi stratejisi kapsamında her savaşta olduğu gibi maddi ve insani kayıplarını gizleme politikası izlediğini belirtiyor.

İsrail medyasının yayınları sıkı bir askeri elekten geçiyor

Filistinli siyasi analist Fayid Ebu Şemmale, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'de İbrani ve Arap medyası tarafından yayınlanan her şey, askeri sansür memurları tarafından sıkı bir şekilde izleniyor ve onay olmadan hiçbir bilgi veya fotoğrafın yayınlanmasına izin verilmiyor." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Hizbullah tarafından bombalanan askeri hedeflere yaklaşılmasını ve fotoğraflarının çekilmesini engellediğini kaydeden Ebu Şemmale, konuya ilişkin yayınlanan fotoğrafların İsrail devletine ait olduğunu belirtti.

Ebu Şemmale, "savaşlarda tarafsız kaynakların önemli olduğunu ve İsrail tarafı söz konusu olduğunda uluslararası medyanın ya taraflı ya da yetersiz olduğunu" vurguladı.

İsrail medya ile dünyayı etki altına almaya çalışıyor

İsrail'i gizlilikle suçlamak, öncelikle hangi taraflara hitap ettiği, kayıplarını kimlerle paylaşıp paylaşmadığı sorusunu gündeme getiriyor.

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından 20 Haziran 2021'de yayınlanan bir araştırmada, İsrailli stratejik danışman Yarden Fatika, "Medya her askeri harekatta üç kitleyi hedef alıyor. Bunlar İsrailliler, uluslararası toplum ve Filistin ile Arap ülkeleri olmak üzere bölgedir." ifadelerine yer verdi.

"İsrail'in uluslararası arenada en önemli hedef kitlesinin ABD olduğunu" vurgulayan Fatika, "asıl çabanın İsrail'in ABD'deki meşruiyetini korumak" olduğunu kaydetti.

Kaynak: Otadoguhaber.com-Tevhidhaber.com